Policijski glasnik

СТРАНА 128

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 15

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ КО ЈЕ ОБО? Крајем прошлог месеца ухваћено је у Бечу пооле једне нредставе ово лице, које је хтело у гардероби да украдс златпу иглу за краиатну у вредности 32 0 круна.

због крађе, али је побегао из кварта. Он је родом из Београда, стар 1 5 година , омален, сувоњав. У случају проналаска треба га унутити поменутом кварту с позивом на Бр. 366 5. Непознати крадљивци ноћу између 28. п 2 9. нр. м-ца пзвршили су опасну крађу Стојку Јовпћу, из Алаџинца у срезу масуричком. Том су му прилмком однели 30 динара у новцу, 1 златну руску пару од 8 0 динара, четворе нове

Ово лице изјавило је да се зове Милан Јовановић, келнер, родом из Делидлажа у Угарској . а прннадлежан у Вршцу и да је 4 х / 2 месеца живео у Београду као келиер. Код њега је нађен један мали свилени рубац, за који је он казао да га је добио од својс љубазнице, међутим изгледа да је се он с њнме служно при вршењу крађа. Ако би ко нозпао ово лице и знао какве податкс о њему, моли се да то достави Управи града Београда, како би она могла поелати податко бечким властима. УБр. 1 1 522.

Т Р А МС Е С Е Миладин, син Ранђела ДазаревЛа, тежака из Јошанице, нестао је са крушсвачкога вашара н до данас нема никаква трага ни гласа од њега. Миладин је стар 2 0 година, оредњег раста, план, ћосав, модрих очију, исиод гркљана има белегу од ране, кад говорп замуцкујс, блесаст је. На себи јо имао обично сељачко одело, на глави моловну шајкачу, и на ногама опанке. Пронађенога ваља унутити начелству округа крушевачкога с позивом на Бр. 28 57. Милета, оин Животе Милорадовића, тежака из 'Грнаве, у срезу депеничком, побегао је од родитеља 13. јануара тек. год. и сада се не зна где је. Ммлета је стар 12 год., план, округдог лица, пуних образа, два предња зуба у горњој вплици мало оу му крњи, у обичном јо ссљачком оделу. Суд општине трнавско молм све иолицијске н оиштинске властп да пронађонога Милсту уиуте њему с познвом на Бр. 726.

ПОТЕРК Тома Ситаш, столарски шегрт, кажњен је код кварта варошкога Управе града Београда

сукнено чакшире и друге разне ствари у вредности ^60 динара. Проноручује се свима полицијским и општинским властима, да за крадљивцмма живо трагају и о ресултату известе начелника среза масуричког, познвајући се на депешу Бр. 2296. Жарко Бјелић и Вукашин Симоновић, из Рутоша у Сгарој Србији, притвореници ужичкога начелства, побеглп су 31. пр. месеца из нритвора. Обојица су стари око 50 година, у црним пеленгаћама , старим копоранима, на ногама нмају опаике, а на глави Фесове. Начелство округа ужичког, депешом Бр. 27 36 наређује тражење за одбеглима.

Препоручује се свима полицијским и општинским властпма, да за крадљивицом пареде трагање, и у случају проналаска упуте је кварту дорћолском Управе града Београда, позивајући се на акта под Бр. 2607. Крађа стоке. Ноћу између 27. и 28. пр. месеца извршена је крађа стоке Миловану Петровићу, тежаку из Криваче. Украдена му је једна кобила, длаке вране, матора 5 година, у лово око ћорава, на леђнма има белегу од ама. Акт начелннка среза голубачкога Бр. 2811.Ноћу између 25. и 26. пр. м-ца пеиознати крадљмвац украо је јодну кобилу Павлу Вујичмћу, гежаку из Крпваче. Кобнла је длаке затворено доратасте, матора 5 год., без роваша к жигова, са белегом од ама па лсђима. Акт начелника ореза голубачкога Бр. 2702. — Начелник среза хомољског, актом својим Бр. 2 43 1, јавља, да је ноћу мзмеђу 22. м 23. пр. м-ца Жпвадину Милошевмћу, тожаку из Рибара, украдена једна крава, мрке длаке, матора 3 годипе, без роваша. Препоручује се свима полицијским и општинским властима, да за крадљпвцима и нокрађом најживље трагају и о ресултату трагања известе поменуте начелнике , позивајући ое на акта са означенпм бројевима.

СКРШЂЕ СЕ ПАЖЊА Пресудом кварта варошког од 6. тек. месеца. бр. 38 49 кажњена је Марија Гујаш, служавка, са 5 дана затвора и прогонством на свагда у Аустро-Угарску, као позната крадљивица. Она мма и брата Андреју Гујаша, препреденог лопова, који се због извршених неких крађа налази у бегству.

Милева — Јулка Димитријевић , служавка, извршилаје крађу ствари РаФаилу Пинту, каФеџпји мз Београда, па је некуда мобегла. Милева је родом из Касидола, стара 40 год., повисока, смеђа, граорастих очију, впсоког чела.

Скреће се пажња иограничним властима према Аустро-Угарској, да Мари.ји не дозволе повратак ако би опет хтела амо прећи.

Штамла Крм>. Срп. Државна Штампарија

уредкик, 2.ушан 3). Ј!лимииЋ