Policijski glasnik

СТРАНА 152

ПОЛИЦИЈ СКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 18

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ Т Р А ИС И С Е Љубомира Вуксановића, родом из Чачка, који јо у последње време слуа^ио код Милуна Веснића из Грдице, тражи начелник ореза ншчког актом Вр. 659 2 због крађе. Љубомир је стар 18 год., омален, у лицу црн, очију црних. Пронађеног треба спровести поменутом начелнику.

СКРШЂЕ СЕ ПАЖЊА Пресудом начелства окр. моравског Вр. 45 8:) кажњено је ово лице, које се издавало под разним именима, прогонством на свагда у Аустро-Угар-

у Најтичану, извршио је крађу папира у суми од 53.000 динара, па је 21. оп. м-ца (по новом) побегао. Антон је стар 31 годину, на себи је имао цивилно одело од зеденкастог гатоФа, при ссби има пасош издат 6. Фебруара 1906. год. за Северну Америку. Скреће се пажња свима властима да Ангона потраже, и у случају проналаска о томе извеоте Управу гр. Веограда с позивом на акт Бр. 15615. Тихомир Савић, бив. слуга из Скелс, извршио је крађу ствари 11. ов. м-ца Живојину Илићу, из истог места, па је по извршењу дела побегао и до сада се није ништа о њему сазнало. Тихомир је стар 21 годину, висок, у лицу плав, косе смеђе, од одела имао је на себи један копоран без рукава, сељачку дебелу кошуљу, на глави шубару а па ногама опанке. Има једну белегу од посекотине на једној руци (?) између кажипрста и средњег прста. Обраћа се пажња

К1>уну, кћер Цона Драгановића, земљодедца из Ивања, и до сада се није могао пронаћи. Јовап је стар 50 година, висок, русе косе, обичних плавих бркова, лица дугуљаотог, на десном образу има белегу од убоја; од одела имао је иа себи половне црне сукнене чакшире, Фермеи, гуњче, па гдави шајкачу а на ногама пресне опанке са кајшнима. Круна је стара 15 година, висока, коое црне, носа шиицастог, лица дугул.астог, на себи је имада од одеда пдаву реклу, вунену шарену сукњу, на гдави белу мараму а на ногама пресне опанке са кајишима. Нека их све полицијоке и општинске власти живо потраже и у случају пронадаска стражарно их спроведу начелнику ср. јабланичког с поаивом на депегау Бр. 6724. Непознати зликовци ноћу између 23. и 2 4. ов. м-ца убили су из пугаке Миладина Лукића, из села Варварина, пред шљиваком Владимира Првановића онд. Но трагу изгледа да су била два зликовца. У шљиваку Владимировом нађен је један кукаст штап, закачен о једно дрво, и један црн шешир са натписом у унутрашњости, на кожи: (( Жика Николић", а на путу нађена је једна чаура од пибодове пушке. Мисли се, да су ове ствари оставили зликовци. Нека све полицијске и општинске вдасти живо потраже зликовце и у случају проналаска стражарно их спроведу начеднику среза темнићског с позивом иа депешу Бр. 457 5.

Крађе стоке. 20. ов. м-ца непознати крадљивци украли су две.краве Сганку Ивановићу земљоделцу из Житорађе. Једна је крава матора 7 година, сиве ддаке, са заломљеним једним рогом, а друга је матора 6 година, црне длаке. Денеша начелника среза масуричког Бр. 38 44. Ноћу између 18. и 19. ов. м-ца непознати крадљивци украли су из затворене штале два вола Живку Матијашевићу, земљод. из Араповца. Једаи је во длаке сиве а други је плаве, оба су матори 6 до 7 година, без роваша. Депеша начелника среза кодубарског окр. београдског Бр. 487 4. Ноћу између 10. и 11. ов. мгца непознати крадљивац украо је из затворене штале једну кобилу Радулу Дамјановићу, из Танде. Кобида је матора 10 годипа, црне ддаке, са жигом „О", непоткована, без роваша. Депеша начелника среза поречког'Бр. 3084. Ноћу између 11. и 12. ов. м-ца непознати лопов украо је једног кдња Илији Вирашу, из Тононице. Коњ је матор 4 године, непочишћеи, доратаст, на девој нози, код кичице, има белегу од ударца, а на деђима беду длаку од убоја. Дспеша начелника сроза поречког Бр. 3 097. Обраћа се пажња свима полицијским и опшгинским властима на ове покрађе.

Н А 3 Н А Њ Е Комилети »Полицијског Гласника« за 1905. и 1906. год. могу се добити у цредништву ио цену од 20 дииара за једну годину, у елегантом тврдом иовезу. Ловац треба слати благајни Министарства Унутр. Дела.

ску, ношто је изјавидо да је отуд родом. Код њега су нађене исправе и на име Милапа Крстоношића и Михајла Вргулића. Он је сам изјавио да се зове Михајло Вргулић, да је родом из Загреба и да је радио по Србији, Румунији и Бугарској као рударски радник. Управа града Београда са актом Бр. 1 607 6. предала га је 26. тек. м-ца аусгро-угарским власгима, те се окреће пажња пограничпим властима да му не дозволе повратак, а ако би ко што о њему знао треба да јави Управи града Београда.

Тихомир Марић, бив. трговачки помоћник из Београда, осуђен је пресудом Апелационог Суда од 19. октобра 19 06. год. Бр. 8 885. на једну годину подицијског надзора, али се до сада није могао пронаћи да се подвргне издржавању тога- надзора. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским властима да Тихомира пограже, и у случају проналаока нека га подвргну издржавању досуђеног му надзора и о томе известе кварт савамалски с позивом на акт Вр. 43 42.

П О Т Е Р Е Антон Унчовски, родом из КенигсФелда, који је у последње време зкивео као грговац

свима општинским и ио.шцијским вдастима да га потраже, и у случају проналаска стражарно спроведу начелнику среза посавског окр. ваљевског с позивом на акт Бр. 5 5 47. Јанко Илић, земљод. из Оснића, има да одговара за опасну крађу код начелника среза бољевачког, ади је пре неког времена побегао из опгатинског нритвора и до сада се није могао пронаћи. Јанко је стар 40 година, средњег раста, сувоњав, у лицу црномањаст, у влашком оделу, са великом бслом шубаром на глави. Скреће се нажња свима полицијским и општинским властима да Јанка потраже и у сдучају проналаска стражарно га спроведу поменутом начелнику с нозивом на акт Бр. 4 47 1. Станоје Гаврић, из Драгијеиице, који има да одговара за убиство, побегао је пре неког времена из болнице за душевне болести где је био упућен на посматрање. Ових дана виђен је у Шапцу, а доцније на путу ка Обреновцу. Станоје је стар 25 година, средњег раста, добро развијеп, у дицу црномањаст, малих бркова; од одела има један стари шињед, на глави Фео са кићанком а на ногама опанке. Нека га све полицијске и општинске власти живо потраже и у случају проналаска стражарно га спроведу начелнику среза подгорског с позивом на депешу Бр. 4488. Јован Илић, дунђерин из Орања, среза јаблаиичког, 17. овог м-ца насилно је одвео

уредник, 2.ушан ј ). ЈЈлимиић