Policijski glasnik

СТРАНА 368

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 45

Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампарија уредшк, Иушан Зј. Ј!лимиић

ое све ио.шцијске и општииске власти да га живо потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза лепеничког с позивом на депешу Бр. 170 40. Драгутин Петровић, родом иа Баничине, шегрт код Симе Лазаревића, трговца из Београда, ноћу између 29. и 30. пр. м-ца извршио је опасну крађу новаца своме газди, укравши му 1 440 динара у српским новчаницама од 10 динара, две новчанице у злату од 100 динара и 11 див. у сребру. Драгутин је стар 18 година, средњег раста, ћелав , у лицу плав, на себи има одело суре боје, а на глави црни штофапи шешир. Нека га све полицијске и општинске власти живо потраже и пронађеног стражарно спроведу Управи града Београда с позивом на акт Бр. 4 4515. Три непозната разбојника, по народности Цигани, ноћу између 20. и 21. пр. м-ца на путу између Наталпнаца и Паланке, а у атару општипе цоровачке, нагшли су на разбојнички начин на Милутина Стевановића, његову жену и сина. Сина су му ножем повредили, а жену му по главн ранили, и отели од њих 1 10 динара у српским новчаницама од по 10 динара. Два су разбојпика отари 2 5 —2 6 година , средњог раста, добро развијени, један црномањаот а други плав, трећи је стар 40— 4 5 годипа, средњег раста , добро развијен, црномањаот; сва тројица оу имали.од одела гуњ и чакшире, двојица су имали на глави шубаре, а трећи је био гологлав. Обраћа се пажња свима нолицијским властима, а нарочито начелницима оре:!а лепеничког, качероког и таковског, у коме су правцу зликовци отишли, да најживље потраже ове ра:*бојнике и пронађене отражар'но спроведу начелнику среза јасеничког округа смедеревоког с позивом на депешу Бр. 17137.

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 11. и 12. пр. м-ца неиознати крадљивци украли су са паше једног коња и једну кобилу Милораду Дубовцу, земљодел. из Бресничића, среза прокупачког. Коњ је матор 6 година, длаке црне, у оба ока ћорав; кобила је матора 6 година, кулашаота, низ леђа има црну пругу, на грудима има рану од амова.

Ноћу између 11. и 12. пр. м-ца непознати крадљивци украли су два вола Петру И. Милојковићу, тежаку из Голубиња. Један је во матор 3 год., оиво-беле длаке, белих широких рогова, без роваша ; други је исто тако матор 2 године, црвено-мрке длаке. Депеша начелника среза поречког Бр. 7 414.

Ноћу између 11. и 12. пр. м-ца украдена су два коња и једна кобила Вукоману Дубовцу, из Бресничића. Једаи је коњ матор 7 а други 4 године, оба ћорава и са жигом „0"; кобила је матора 8 година, доратаста и са жигом „О". Депеша начелника ср. прокупачког Бр. 1623 9. Обраћа се пажња свима полицијским и оп штиноким вдастима на ове покрађе. НАЂШН ЛШШ 15. октобра тек. год. нађен је један леш непознатога човека, чију ФотограФију износимо,

и копоран од сукна, на ногама тозлуке, сељачке чарапе, и опанке, а на глави има плишану шубару. Да би се могао утврдити идентигет овог нађеног леша, умољавају се сви они којн би о њему ма шта знали, да то доставе овом уредништву или начелнику среза јасеничког окр. крагујевачког с позивом на акт Бр. 22786. СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Ноћу између 26. и 27. пр. м-ца нађена је једна мангуп крава на смедеревском друму, матора 6 година, длаке жуте, повијених рогова. Обраћа се пажња овима властима да потраже оопотиеника ове мангуп краве и пронађеног упуте кварту. палилулском с позивом на акт Бр. 13124.

Н А 3 Н А Њ Е Комилети »Полицијског Гласника" за 1905, и 1906. год. могу се

Драгутину Марковићу, абаџији из Чачка, украден је један во 15. пр. м-ца на нуту између Пожеге и Чачка. Во је длаке жуте, рогова вилаотих, са знаком (( Д. М.» на. десној страни. Акт начелства округа чачанског Бр. 97 90.

Ноћу између 26. и 27. пр. м-ца непознати крадљивци украли су једпу кобилу Ђ. Станковићу, из Мокрања. Кобила је матора 7 година, висока 16 см., лисаста на челу, а оа жигом „К." Депеша начелника среза крајинског Бр. 1 1 653.

на путу у атару општине шаторњачке. Исти је стар 30 година, висок 168 см., широког лица, високог чела, велике главе, добро развијен, у опште црномањаст. Од одела има на оеби: гаће и кошуљу од сељачког платна, гуњ

добити у уредништву ио цену од 2С динара за једну годину, у елегантиом тврдом иовезу. Повац треба слати благајни Министарства Унутр. Дела.

Исте ноћи украден је један коњ Илији Дубовцу, земљод. из Бреоничића, матор 6 година, длаке црне, у лево око ћорав, у задњу ногу путаст. Депеша начелника среза прокупачког Бр. 1 5948.