Policijski glasnik

СТРАНА 240

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 30

Шилан Миленковић, осуђеник београдског казненога завода, родом из Мијатовца, среза бе.тчког, 21. овог месеца побегао је пз Добричева где је био упућен на рад. Милан је стар 28 година, малог раста, очију жутих, косе и бркова смеђих; од особених знакова има једну белегу од посекотине, облика праве линије, правца вертик кшог, величине 1 /0• 5 см., за 3 см. изнад спољнег угла левог ока. На осуди је био због опасне крађе, а осуђен је

стар 33 године, средњег раста, очију жућкастих, косе и бркова плавих, од особених знакоза има: а) белегу од посекотине, у облику праве линије, правца вертикалног, величине 2 см., за 5 сл. у лево од горње ивице десног ува на потиљку и б) брадавицу, величине кукурузног зрна, за 19 см. испод и у лево од седмог кичменог обртња и за 13 см. у лево од кичме. До сада је два пута судски осуђиван: први пут пресудом београдског варошког суда

овог месеца отумарао од свога газде из Јагодине, тражи начедник среза беличког актом Бр. 1 4982. Милан је стар 13 годпна, средњег раста; од одела има на себи копоран и панталоне од шајка, на глави шубару а на ногама пресне опанке. Пронађеног треба спровести поменутом начелнику.

Радосдава Петровића, келнера из 1;еограда, који је имао да одговара за ФалсиФикат, гражи Уирава града Београда актом Вр. 2632 1. Пронађеног треба спровести Управи града Београда. .. КРАЂЖ СТОКШ Ноћу између 23. и 24. прошлог месецггнепознати крадљивци украли су једну кобилу Сими Зекавици, земљоделцу из Крагујевца. Кобила је матора 5 години, длаке затворенозелене. Акт начелства округа крагујевачког Бр. 1 03 43.

Ноћу између 7. и 8. овог месеца непознати крадљивац украо је једну кобилу са малим ждребетом Милошу Милорадовићу, земљод. из Горње Сабанте, среза левачког. Кобила је матора 4 године, висока 159 см. дорагаста, без жига и роваша а ждребе је маторо 5 месеци, женско, у задње ноге путасто Акт начелиика среза левачког Бр. 8655.

Ноћу између 10. и 11. овог месеца непознати крадљивац украо је кобилу Вићн Матиркићу, земљод. из Кусадка, среза јасенпчког, округа смедеревског. Кобила је матора 2 ! / 2 године, висока 150 см. доратасга, без жига и роваша. Депеша начелника среза јасеничког округа смедеревског Бр. 1 3587. Ноћу између 11.П 12. овог мссеца непознаги крадљивац украо је једног коња Вељку Беренђији из Мајдан Пека. Коњ је матор 7 година, длаке зеленкасте, на левој бутини има ожиљак од ране. Депеша комесара по.шције у Мајдан Пеку Пр. 76 4. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским властима на ове покрађе.

УХВАЂЕНИ Рајко Радосављевић, Радојица Мандић, оглашени хајдуци и Михајло Богдановић, одбегли осуђеник београдског казненог завода, ухваћени су, те је према томе престала потреба за даљим њнховим тражењем.

пресудом јагодинског првостепеног еуда од 4. децембра 1 903. године Бр. 19860 на дванаест година робије у тешком окову. Раније је осуђиван у 1900. години на четпри месеца затвора због оиасне крађе. Изнооећи његову фотографију позивамо све власти да га живо потраже у својим домашајима и пронађеног стража|(нб спроведу Упрапи београдског казненог завода с позивом на акт Бр. 3970.

Илија Јовановић — Кафеџић, олуга коцкар, бив. осуђеиик београдског казненог

| од 22. октобра 1 894. године Бр. 20776 осуђеп је на трп (3) године робије у лаком окову због опасне крађе, од које је казне издржао две године; други пут, пресудом истог суда од 4. марта 1 896. године Бр. 5 134 осуђен је на смрт због две опасне крађе, која му је казна сведена помпловањем на двадесет (2 0) година робије у тешком окову. Са осуде је пуштен 17. марта ове године. Изнооећи његову Фотографију , позивамо све полицијске и оиштинске власти да га живо у својим домагпајима потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза рачапског.

завода, који је издржавао петогодишњи поли- 1 Т Р А 5К К С Е цијски надзор у Б. Башти, 30. прошлог месеца отумарао је из места пребивања, без сумње у Милана, сина Живојипа Јаковљевића, намери да нродужи свој старп занат. Илија је земљод. из Белице, среза беличког, који је 9.

Штампа ^раљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, пушан Јј. ЈЈлимиић