Policijski glasnik

БРОЈ 5

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

СТРАНА 39

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Још у 1907. годиии неотало је Николе Анђедића, земљоделца из села Осредака, среза копаоничког, и до сада се ништа о њему није сазнало. Он је стар 2 6 година, средњег раста, у лицу црномањаст, малих бркова, црних очију, од одела је имао гуњ и чакшире од сукна. Како се мисли да је Никола у служби негде у унутрашњости, то се позивају све полицијске и општинске власти да га потраже и пронађеног упуте начелнику среза копаоничког с позивом на акт Бр. 12.815.

П 0 Т Е Р Ш Ставра Јовановић., земљоделац ив Царева Дола, среза лужничког, решењем пиротског првостепеног суда од 2 2. августа 1 908. год. Бр. 12.180, сгављен је под поротни суд и у притвор због опасне крађе, иш се ни до сада није могао пронаћи јвр је још за време истраге побегао из притвора полицијске власти. Он је стар 2 0 година, малог раста, у лицу црномањаст, ћосав; од одела има антерију, чакшире и гуњац од црног сукна, на глави шубару а на ногама онанке са кајишима. Позивају се све полицијске и опшгинске власти, да га живо у својим домашајима потраже и пронађеног стражарно спроведу гшротском првоотепеном суду с позивом на акт Бр. 490.

Дазар А.нтић, књижар из Врања, који је био стављен под суд и у притвор због више дела силовања, ноћу између 2 3. и 2 4. прошлог месеца побегао је из притвора врањског првостепеног суда. Лазар је стар 2 6 година, у лицу плав, округлих образа, малих бркова, брија се, у грађанском одеду. Нека га све подицијске и општинске власти потраже и пронађеног стражарно спроведу начелству округа врањског с позивом на депешу Бр. 105 7. Миленко Јоксовић, бив. робијаш, родом из Здравчића, среза пожешког, Велимир Ми-

челника, среза ваљевског због разних кривичних дела, ноћу између 21. и 22. прошлог месеца провалили су апоану и побегли. Миленко је стар 2 4 године, средњег раста, очију жућкасто-зелених, косе омеђе, на себи има одело од шајка, на гдави шубару, а на ногама опанке; од особених знакова има : а.) младеж, величине кукурузног зрна, на средини левог рамена; б.) по лицу рошав од богиња; в.) брадавицу ведичине, кукурузног зрна, за 2*5 см. у лево од споја кључних коотију; и г.) брадавицу, величине зрна од сочива, за 1 см. испод средине десне кључне кости. Осуђиван је због пет опасних и једне просте крађе на десет година робије пресудом ваљевеког првостепеног суда од 10. јануара 1 904. године Бр. 687. Велимир је стар 32 године, у лицу смеђ, сувоњав, на себи има одело од шајка; Светозар је стар 2 4 године средњег раста, мало рошав, на себи има панталоне од шајка; Радомир је стар 19 годииа, високог раста, у лицу плав, малих жутих бркова, на себи има панталоне од шајка, копораи од сукна, на глави шајкачу; Живојин је стар 2 4 године, средњег раота у лицу црномањаст, ћосав, на себи има уске чакшире и копоран од сукна, на ногама опанке, а на глави шубару. Износећи Миленкову ФотограФију позивамо све полицијске и општинске власти да их живо у евојим домашајима иотраже и пронађене стражарно спроведу начелиику среза ваљевоког с позивом на депешу Бр. 1010.

Милан Живковић, кадфа опанчарски, ро дом из Крагујевца, има да одговара код иачедника среза грочанског за разбојништво, које је извршио над Томом Радисављевићем, опанчаром из Гроцке. Милан је по извршењу овог дела одмах побегао. Он је стар 2 3 године, оредњег раста, у лицу црномањаст, на себи има цивидно одело. Обраћа се пажња свима полицијоким и општинским властима да га у својим домашајима потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза грочанског с позивом на депешу Бр. 6 38.

Перко Смиљанић, родом из Љубиша, среза златибороког, који је сдужио код Чедомира Јеремића, механџије из Рожансгва, украо је своме

Сеча забрана и крађа дрва не улази ни у један од побројаних случајева, јер се те крађе регулисавају по закону о шумама, па зато општина не^е бити осуђена на плаћање накнаде штете. Али у сваком случају на суду општинском лежи дужност да пронађе кривце и преда их власти, како би на тај начин била заштићена имовна безбедност, јер се не да разумети да су крадљивци непознатп, кад су читаве забране уништили, за који посао било им је потребно подуже време.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ Т Р А Ж Е С Е Синђелију, жену Радисава Јованорића, надничара из Крагујевца, тражи начелство окр. крагујевачког, ради предаје њеном мужу. Нека је све полицијске и општинске власти потраже у својим домашајима и иађону упуте поменутом начедству с позивом на акт Бр. 66 5. Лазара, синаВелисава Димитријевића, из В. Крушевице, који је пре месец дана отумарао од своје куће, тражи начелник среза раоинског ради предаје родитељима. Лазар је стар 15 година, висок, сувоњав, плавог дица, косих плавих очију; од одела има на себи: половно гуњче, сељачке чакшире, на ногама сељачке чарапе и опанке, а на глави шајкачу. Позивају ое све подицијске и општинске власти да га живо потраже и о резултату известе поменутог начелника с позивом на депешу Бр. 1560.

Страшимира Марковића, бившег жандарм. поднаредника, тражи начелство окр. нишког ради предаје суду. Страшимир је стар 3 7 година, висок 185 см., добро развијен, округлог и смеђег дица, граорастих очију, смеђе косе и бркова. Позивају се ове полицијоке и општиноке власти да Страшимира најживље потраже и нађеног спроведу поменутом начелству с позивом на акт Бр. 1 5.30 5/908.

Милосаву, жену Младена Ђорђевића, иРадојку, жену БлагојаМилосављевића, обе из Јагодине, тражи начедник среза бедичког депешом Бр. 1.3 5 5. Милосава је стара 2 6 година, добро развијена, виоока, у грађанском оделу. Радојка је стара 19 година , малог раста. Позивају се све полицијоке и општинске влаоти да их ^најживље потраже у кругу овоје власти и пронађене спроведу поменугом начелнику. Николу, сина Антона Кенацвја, амбрелџије из Београда, ђака IV. раз. оонов. школе кога је нестало 17. прошлог месеца, тражи " Управа града Београда, актом Бр. 3090, ради предаје родитељима. Никола је стар 13 годииа, средњег раста, у дицу смеђ, у леву руку сакат; од одела на оеби има зимски капут затворене боје, панталоне од штоФа, на, глави шубару, а на ногама ципеде. Обраћа се пажња свима властима да га потраже и пронађеног упуте Управи града Београда.

лошевић, земљоделац, родом из Кланице, среза ваљевског, Светозар Тодосић, скитница, родом из Поћуте, среза ваљевског, Гадомир Лукић и Живојин К. Поповић из Диваца, среза I ваљевског, који су били у притвору код на-

газди 5 0 динара у сребру и никлу, и две златне паре, па је по извршењу дела одмах побегао. Перко је стар 18 година, високог раста, црномањаст, на себи има нанталоне и капут од сељачког сукна, на гдави шајкачу, а на ногама