Policijski glasnik

СТРАНА 206

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 26.

Признајући своју кривицу тпрдио је да је заиота „трговац јаја", ади да је случајно осгао без пара, те је морао дићи онај новчаник, уздајући се у расејаност ирофесорску да неће бити примећен. Позивао се на свој пасош, који му је издало једпо бугарско посданотво. Ади се одмах видело да је он тај џасош добио на неки преварап начин и да је он прави „џепџија". То је на питање Управе града Београда потпрдпло п, Сто.шчно гралопачедство у Софији,

родом из Здатара у срезу копаоничком, стар 18 година, придично развијен. — Депеша начедства Г>р. 69 08. Чеда Живковић, вратар у хогед аСрбији 11 у Београду, проневерио је извесну суму новаца и побегао незнано куд. Он Јестар2 0 година;, црпомањаст, у каиуту и пантадонама од црне материје; па гдави има црн шешир, а на ногама ципеде. — Акт Управе града Београда Бр. 30.470.

обедежавајућијјга као проФесионадног кеоароша, који је више пута осуђиван за разне крађе и пекодико пута прогоњен из СоФије. Није искључена могућност, да је Бојаџијев и у унутрашњости Србије учинио какву крађу, те ако би га вдасти иди приватна дица по овој фотографији упознади као евентуадног крадљивца, моде се да о томе известе Управу гр. Београда, код које издржава досуђепи му тридосето-дневни затвор, посде кога ће, ако не буде других тужби из уџутрашности, бити предат бугарским вдаотима. Бојаџијев јо стар 3 0 годнна, висок и јако црномањаст.

П О Т Ш Р Е Јован Стефановић „Каур", бивши каФеџија и баракер, одговара код начедпнка среза рађевског за више опасних крађа, ади је иобегао испрод сироводника. Јован је родом из Г. Сипуља у срезу јадранском, стар 44 годиие, висок, сувоњав, шиљате браде, смеђих кратких бркова; од одеда има копораи и пантадоне од шајка, а на гдави шубару; десно му је уво мадо одсечено. — Деиеша начеднпка среза јадран ког Бр. 5685. Милоје Јовановић, притвореник среза масуричког побегао је 10. т. м-ца и до сада се није могао пронаћи. Он је родом из Стајковца, стар 1 8 година, омаден, сувоњав, ћосан, у сељачком сукненом оделу. — Депеша начедника сроза маоуричког Бр. 5 2 40. Светодик Ристић, сл^га, којн је био на издржавању осуде код начелства округа крушевачког, побегао је из затвора, где је имао да издржи још 7 дана, а по том да буде 4 месеца под полицијским иадзором. Светолик је

Проиоручујо се свима полпцијским и онштпнским вдастима, да за свимп побоглим лпчноотима учине иајживљу потеру, и у одучају пропалаока стражарпо их упуте властима које су потернице издале, с позивом на означене бројево акта иди депеша.

ТРАЖЕ С Е Страшимир, син Јулке Милосављевић, из Соко-Бање, огумарао је некуд 19. тек. м-ца. Оп је сгар 11 година, омеђ, црних очију, доња му је усна препукла. — Депеша начелника среза бањског Бр. 8206. Димитрија С. Јовановића, из Рудне Главе, који је 19. т. м-ца некуд отумарао, тражи пачедпик среза поречког. Димитрије је стар 3 0 до 3 5 година, малог раста, црномањаст, обријан, црних, ведиких бркова. На себи има прслук и гуњу од сурог сукна, већи гуњ без рукава од белог сукна, чакшире од болог сукна и белу шубару од овчије кожо. Собом је понео револвер н један велики нож. — Депегаа начелника среза поречког Бр. 5 36 4. Нека све полицијске и општинске влаоти живо потраже нестада дица и иропађеие упуте именоваиим властима, које оу тражење захтеваде.

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу између 17. и 18. т. м-ца украдеи је Мидутину Ђорђевићу, из Водња, један коњ са амом, уздом и дизгннама. Коњ је матор 8 година, доратасте длаке, на чеду брљаст, са жигом „Т". и (( в»; на десној сапп има белегу од уједа. — Депегаа начелника среза подунавског Бр. 10559.

Поћу између 17. и 18. т. м-ца украден је Милоју Милићевићу, тежаку из Водња, један коњ матор 9 година, доратасте длаке, са жигом „Т". и 0 в а ; на леђима и на девој страни груди мало је убијен. — Депеша начедника среза подунавског Бр. 105 58. Ноћу између 17. и 18. т. м-ца украдени оу Бранку Стевановићу, тежаку из Нетријева, једна кобида и једна коњска кола. Кобила је матора 4 годпне, доратасте ддаке, са жигом (( Т'>; кода су половна, обојена жуто. — Депеша пачелника среза подунавског Бр. 10569. Ноћу између 19. и 2 0. т. м-ца украдена је Пикодију Аврамовићу, из Луковице, једна кобида, матора 3 године, чидасте длаке,» лисаста, брњаста, висока 1*50 м. — Децеша начедника ореза ресавског Бр. 10761. 18. т. м-ца украдена је Михаилу Маркот вићу, из Врање, једпа кобила, матора 10 година, ддаке жуте, на леђима убијепа од самара. — Депеша начелства округа врањоког Бр. 87 33. 15.'т. м-ца украден је Радооаву Милутииовићу, из Бугаана, једап коњ, матор 10 година, мрко-доратасте длаке, у десно уво на два места ровагаен; на леђима има бедегу од убоја и на том му је месту бела длака, а има и жиг ((Т # . — Акт начелника среза параћинског Бр. 1 4437. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским влаотима иа ове крађе и крадљивце.

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА У другој половини прошлог месеца изгубљена је ручна депозитна књига г. Војислава Цветковића, писара начелства округа крагујевачког, по којој је предавао новац каоама среза моравскога и пачелства округа крагујевачког. Пронађену књигу ваља послати поменутом начелотву с позивом на акт Бр. 1 1007. -ШПРЕСТАЛА ПОТРКБА Милорад сии Животе Милорадовића, из Трпаве, чије смо тражење изнели у 22. броју „Полицијскога Гдасника", вратио ое сам својој кући, те је престала потреба за његовим тражењем. — Акт начелства округа крагујеВачког Бр. 1 2562. Н А 3 Н А Њ Е Комалети »Полицијског Гласника « за године: 1905., 1906. и 1901. у елегпнтном тврдом иовезу могу се добити у уредништву ио цену од 15 динара, за. једну годину. 3а оне, који сва три комилета узму уједно, цен а је свега 40 динара. Комилети овога листа у меком иовезу за године: 1906. и 1901. коштају ио 12 динара или оба заједно 20 динара. Комилети за 1908. годину готови су такође, и они'у елегантном тврдом иовезу коштају 20, а у меком иовезу 15 динара. Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Добривој В. Бакић