Policijski glasnik

СТРАНА 72

ИОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

[ЈРОЈ 9.

али би тај приговор био неоснован, јер су законодавцу била позната наређења уставна, па кад је он ипак донео оваква наређења у чл. 131. и 132. поменутога закона, онда се мора узети, да је он нашао да уставне одредбе овако треба разумети, на се закон као доцнији мора тачно вршити. Одредбе, пак, из чл. 33, ако би биле у сукобу са оним из 131. и 132. не важе, јер се узима, по познатом правном начелу, да је оно воља законодавца, што је у последњим одредбама утврдио : и 3. Чланом 23. и осталим, закона о општинама, г. Министар унутрашњих дела овлашћен је да пропише Формуларе азбучиог списка. И кад је он, наслањајући се на поменуто овлашћење, прописао и спискове за места (формулар 3.) у своме распису од 31. децембра пр. год. ПВр. 28148, па то ноновио и расписом ПЛ'» 954, онда првостепени суд неће имати разлога да откаже потврду таквих сгшскова, с обзиром на остала наређења закона о општинама, која говоре о списковима. Нека суд не заборави, да су ови одговори за сва питања субјоктивно мишљењо уредништва.

ое он опет враћао натраг, то му износимо сада његову ФотограФију, како би га по.шцијски органи гато боље упознади, -а и осгали свет да га се чува. Посдедњи пут је кажњаван н протеран из Београда по пресуди кварта врачарског од 15, тек. меоеца. Бр. 1728.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА

Чедомир Нешковић, родом ил Церовца у округу смедеревском, стар 26 година, кога је првостепени суд за варош Београд у 1907. години осудио на четири године робије за ФадсиФикат, посде пуштања са ос.уде почео је почешће да узнемирава београдоку нодицију,

П 0 Т Ш Р Е Милош Стојановић, из Краљева Седа, има да издржи три године полицијског надзора ио преоуди књажевачког првостепеног оуда, Бр. 1 87 1., 1 904. године. Он је стар 46 година, висок, пдав. — Депегаа начедника среза нишког Бр. 1770. Михајдо Милетић и Љубомир Николић, оба из Ошљана, по извршеној опасној крађи побегли оу. Михајло је стар 22 године, висок, крупан, црномањаст, бркова мадих црних. Љубомир је отар 22 године, раота оредњег, оувоњав. — Депеша начедника ореза тимочког Бр. 2099. Непознати коцкари 26. прошлог месеца на преваран начнн узели оу 7 60 динара у орпским новчаницима Гаји Гашићу, ливадару из Шапца. Оба су средњег раста; један је стар око 30 година, плав, у лицу црвен; други је отар 40 година, црномањаст. — Депеша начелотва округа подриноког Бр. 3 50 9. Живан Дудић, надничар из Београда, одговара код кварта палилулског за крађу. Он је родом из Голубинаца у А. Угарокој, стар 50 година, раста средњег, оувоњав, у оељачком оделу и банаћанским опанцима на ногама. — Акт Управе града Београда Бр. 78 3 9. Љубиша Димић, калФа берберски 1. овог меоеца украо је Живојину Игњатовићу, берберину из Параћина једну машину за бријање

вршећи преваре. Када је прошле године притворен један имућнији београђанин, оп је отишао кући његовој и од његове госпође у име једнога судије тражио новац. По том је преварио неколико народних пооданика, измамивши им на лажан начин по коју оуму новаца. Због тих и одичних отвари кажњаван је и протериван више нута из Београда, ади како

оиотема дПариоки 8 ; једну магаину за гаигаање и један пар црних ципела, ове у вредности 70 динара, па затим побегао. — Депегаа начелника среза параћинског Бр. 526 4. Препоручује се полицијоким и опгатинским вдастима, да за овима побегдим личностима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарпо их упуте властима које су потернице

издале, с позивом на означене бројеве акта или депеша.

Т Р А Ж И С Е Танаско Мијатовић, земљоделац, из Селушћа, још 29. децембра прошле године отишао је од своје куће и није се до данас вратио нити се зна где је оада. Ои је стар 5 9 година, добро развијен, црномањаст, ћосав, говори брзо. — Акт начелника ореза отуденичког Бр. 30 52.

КРАЂЕСТОКЕ Ноћу између 23. и 24. прошлог месеца ис позиати крадљивци украли оу: Тимотију М;илосављевићу кобилу матору 6 година, доратасту и ждребну ; Добросаву Живковићу; једног коп>а маторог 4 годиие, длаке зелене: Радомиру Нешићу једног коња — паотува, — маторог 4 године, длаке доратаоте. Сва покрадена стока без жига је и ровагаа. — Депегаа начедника среза деспотовачког Бр. 3724. Ноћу између 27. и 28. прошлог месеца непознати крадллвци укради су Павлу Орсовану, из Боговине, два вола. оба матора по 5 година; једаи је длаке сиве а други жуте; оба без роваша. — Депеша начелника ореза бољевачког Бр. 3414. Непознати крадљивци украли су Спасоју Прибаковићу, из Сувог Дола, 2 коња. Један је матор 3 године, длаке доратасте, а други је матор 10 година, доратаст и брњаст. — Депеша начелника среза косаничког Бр. 2 503. Ноћу између 27. и 28. прошдог месеца, непознати крадљивци украли оу Ђури Савковићу, из Слатине, једну кобиду, матору 10 година, длаке алатаоте, виооку 151 см., дисаоту, оа белегом од белих ддака на гребену; и једног ждрепца, маторог 3 године, виооког 149 см. лиоаотог и у деву задњу ногу чарапастог. Депегаа начелника среза космајског Бр. 4 534. Обраћа се пажња овима полицијским и опгатинским властима на ове крађе и крадљивце.

МАНГУП СТОКА Код начелника среза жупоког налази ое једна мапгун кобнла, матора 6 година, длаке доратаоте. — Депеша начелника среза жупеког Бр. 1 499. Код Славка Јовановића из Деопотовца, палази се једна мангуп јуница, матора 4 године, длаке жуте и без роваша. — Деиеша начсл ника среза десиотовачког Бр. 372 4.

Н. А 3 Н А Њ Е Комилети »Полицијског Гласника" за 19(Ј8. и 1909. год., у елегантном тврдом иовезу могу се добити у уредииштву ио цену од 20 дииара за једну годину. Комилети у меком иовезу за 1908. и 1909. год. могу ос добити ио цену од 15 за једну гедину, или оба заједно за 25 динара.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредникјДушан Ђ. Алимпић