Policijski glasnik

СТРАНА 320

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 40.

оког надзора, али ое налази у бегству. Он је отар 20 година, омален, добро развијен, црномањаст, без особених знакова. — Акт начедника среза студеничког Бр. 1 6638. Радован Кнежевић, зв. „Патак", чију слику доносимо, иознати коцкар, побегао је 16.

Милана Перића, ђака IV разреда основне школе из Београда иестало је пре 15 дана. Он је отар 12 година. ретких и крупних зуба, добро развијен. Акт кварта врачарског Бр. 11170. Миладин Ђуричић, из Бачевице, отумарао је 30. августа од своје куће и до данас се

до данас није напунио 30 год. живота, па према томе није испунио и услов из тач. 1. чл. 48 помен. закона, то следствено не може ни бити биран за окружног деловођу. С тога је, на основу чл. 14. зак. о уређењу округа н срезова, ову одлуку задржало од извршења и цео предмет послало Министру Унутрашњих Дела. Министар, слажући се са посматрањем надзорне власти, послао је овај предмет Државном Савету на коначно решење. Државни Савет нашао је, да је решење надзорне власти на закону основано, иа га је стога, на основу чл. 14. закона о уреЈ,ењу округа и срезова, одобрио. Одлука од 20. августа 1910 год. № 8330. За отуђење сеоске шуме надлежан је да доноси одлуку састанак тога села, а не збор целокулне олштине. Збор општине ср. р ..,., коме је заседавао гласачки одбор из председника и два члана, на дан 5. марта 1910. год. донео је одлуку, да село Д. из своје шуме може отуђити 4360 грмова чамове и јелове горе у цељи исплате дужне порозе. Државни Савет нашао је, да ова одлука не одговара закону из ових разлога: 1.; што радњом збора није руководио бирачки одбор, састављен ирема тач. 17. ч,т. 86. закона о општинама, него бирачки одбор састављен према чл. 52. истог закона, који важи само за изборе општинских часника; 2., што је ову одлуку донео збор целокупне општине ср. р а међутим према чл. 57. закона о општинама само састзнак сељана села Д. требао је, да донесе одлуку о оту}>ењу своје шуме. С тога је, на основу чл. 33. зак. о општинама, решио, да се ова одлука о отуђењу не одобри. Одлука од 17. августа 1910 год. №8010. Јос. К. Ст.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П 0 Т Е Р Е Милосав Марић, калФа, покрао је овог газду Радомира Габаја, бакалина овдашњег, па затим побегао. Оп је стар 17 година, црномањаст, малог раота, малих бркова, у оделу грађанском оа качкетом на глави. Акт кварта дорћолског Бр. 5д89. Тодор-Тоша-Ђорђевић Човдаревић, Фурунџија овдашњи, има да се узме на одговор за дело из Ј 191, кр. закона али се налази у бегству. Оп је стар 36 година, родом из Турске, виооког раота, добро развијен, омеђе коое и бркова, обријан. глаоа крупног. Од особених знакова има на потиљку белегу од посекотине која је уочљива. — Акт кварта савамалског Бр. 90 4 0. Риста Алексић. из Бреоника, поред казне затвора има да издржи и годину дана полициј-

овог меоеца из казненог завода у Топчидеру оа рада. Он је отар 19 година, висок 154 см., косе затворено плаве, очију жућкасто-зеланих. Од особених знакова има јамицу на средини браде. — Депеша Управе казненог завода, Бр. 5967. Непознати крадљивци, ноћу између 13. и 14. овог месеца, провалили су зид од дућана Живка Матића, бакалина из Београда, и из истог украли: разних врста цигарета у вреднооти 200 динара, неколико кутија цигарпапира у вреднооти 40 динара, и разних менпчних бланкета у вредности 200 динара. — Акт кварта теразијског Бр. 1 1892. Непознати крадљивац извршио је опаону крађу Милану Стојановићу, обућару на Сењаку, у реону топчидерске полиције, и том приликом однео му: један пар женоких ципела на дугмета, један пар нових женоких ципела са црвеном поставом, један пар мушких ципела, два туцета пертле, три пара војничких цокула № 2. и друге ситнице, Акт комесара топчидерске полиције Бр. 32 48Димитрије Стојановић. — Станојевић, има да издржи 10 дана затвора по пресуди начелника среза заглавског Бр. 1 48 40 али се налази у бегству. Он је стар 5 6 година. средњег раста, косе и бркова илавих, сувоњав. Акт начелника ореза заглавског Бр. 19606' Преиоручује се полицијским и општипским влаотима, да за овим побеглим лицима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их унуте власти која је потерницу издала, с позивом на означене бројеве акта илп депеша.

Т Р А ж Ш С Е Десимира Николића, ђака I разреда овдашње гимназије, нестало је 1 7 овог месеца и до данао ое не зна шта је са њиме. Он је родом из Ужица, отар 12 година, добро развијен, јако испупчена чела. — Акт кварта врачарског Бр. 1 1 396.

није вратио. Он је стар 17 година, средњег раста, косе смеђе, очију црних. — Акт начелника среза пооавоког Бр. 12716. «==>^<= УХВАЋЕНИ Живко Маринковић, одбегли осуђеник пожаревачког казненог завода, чију омо слику и потерницу изнели у броју 3 3, ухваћен је од отране кварта врачароког и спроведен Управи казненог завода ради дал,ег издржавања осуде. Радиша Аџић. хлобароки момак, чија ]е потерница изашла у броју 2 3 ухваћен је и опроведен кварту оавамалском.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 4. и 5. овог месеца, украдене су две кобиле Петру Јанковићу, из Степојевца, Једна је матора 10 година, висине 138 ом. лисаста, оа жигом положено В ; друга је матора 6 година, виоине до 143 см. цветаота, лиоаста, у једну задњу ногу путаста, са скраћеним репом. —- Акт начелпика ореза пооавоког округа београдоког Бр. 1 4062, Николи Бугарчићу, трговцу, украденаје једна кобила, матора 3 године, длаке зелене, у задњу ногу путаота. Депеша начелника среза лепеничког Бр. 21251. Ноћу између 16. и 17 овог месеца непознати крадљивци украли су Драгомиру Матићу. трговцу из Зајечара, два вола матора 6. — 7. година, један је жут а други сив. — Акт начелотва округа тимочког Бр. 1 508 5. Обраћа се иажња свима но.шцијским и општиноким властима на ове крађе и крадљивце.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Милорад А. Вујичић