Policijski glasnik

СТРАНА 152.

ПОЛИЦШСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 19.

боје; други је отар 2 0 — 2 5 година, обријан, црномањаот, у црном капуту, оа гаеширом на гдави. Трећи је отар 2 0 година, малог раота, дежмекаот, коое гргураве. Опио четвртога је непознат. Један од ове четворице ударен је вилаига по глави од чега има белегу на глави; а једап је заборавио аотраганоку шубару на меоту где оу разбојништво извршили. Депеша начелника ср. тамнавоког Бр. 7631. Михајло Ђурић, Циганин, ооуђеник београдоког казненог завода, чију слику изнооимо,

побегао је 3. овог меоеца из бодиице за душевне болести, где је био на лечењу. Он је отар 2 3 године, виоок 1.6 9 м. обично развијен, прне косе, очију угаоитих; од особених знакова има једну белегу од посекотине, у об.Јику праве линије, правца косог, величине 1 см. на III зглобу кажипрота. Акт Управе болнице за душевне болести Бр. 1413. Препоручује ое полицијским и општинским властима, да за овим побегдим лицима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их упуте вдастима које су потернице издале, с позивом на означене бројеве акта или депеше.

Т Р А Ж Е С Е Живадин Ж. Властић, из Селевца, који је био у Београду на занату, отумарао је јога 1. овог месеца, и до данас се није јавио родитељима који га траже. Он је отар 14 година. Акт Управе града Београда Бр. 1608 5. Гвозден Недељковић, из Метке, отумарао је од своје куће оставивши жену и дец} без икаквих орестава. Он је стар 2 7 година, висок, сувоњав, црномањаст. Депеша начелника ср. ражањског Бр. 3 580 Цвета Ибраимовић, овд. нестала је 2 овог месеца. Она је отара 21 годину, раста средњег, плава. Акт кварта врачарског Бр. 420 5.

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА Украден бакар. — Са пристаништа овд. румуиске агенције, украдена је једна веза бакра у тежини 100 килограма. На вези је стојала марка а М. 8." Акт кварта савамалског Бр. 3517. Украден велосипед. — Г. Пери Јанковићу, управиику царинариице на Сави, украден је један демоитиран велосипед система «Бренобор" у вредности 180 динара. Акт кварта оавамалског Бр. 3 56 4.

Нађен златан прстен. — Код Милана Крштенића, земљоделца из Н. Аџибеговца, нађен је један велики златан прстен са пдавим каменом, тежине 4 5 грама. Прстен је старински. Депеша начелника ср. ресавоког Бр. 9728. Крађа адиђара. — Светисдаву Глигоријевићу, овд. каФеџији, непознати крадљивац

украо је : један женски златан сат, са два златна спољна капка, и једним капком унутрашњим од метала; један златан дугачак ланац — женоки — тежак 3 5*40 грама; једне дијамантске минђугае са једним већим и вигае мадих дијаманата. У једној је минђугаи иопао већи дијаманат. Акт топчидерске полици^е Бр. 140 6.

КРАЂА СТОКЕ Код Ђурђа Митровића, из Лугавчине, који одговара за онасну крађу, нађен је један коњ, матор 1 х ј г године, отворен алат, у задње ноге путаст. Депегаа начелника ср. подунавског Бр. 8708. Живану Недељковићу, из Ст. Аџибеговца, украдена је кобила. матора 10 година, кулагааста, у десно око ћорава. Депеша начелника ср. орагаког Бр. 68 79. Обраћа се пажња овима полицијоким и опгатнским властима на ову крађу и крадљивца. ПРЕДАО С Е Обрад Николић, одбегди притвореник начелника ореза грочанског, чију омо слииу и потерницу изие.ш у Бр. 17. предао ое влаоти.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА - 5. априда ове године, власт среза врачарског ухватила је ово лице на ((Дугаановцу 0 , атара општине кумодрашке, у крађи. Узето на одговор ово је лице изјавило: да се зове Велимир - Вељко - Радосављевић, да је родом из Црне Горе, но не зна у коме месту, јер, вели, пренет је пре 28 година у Србију као дете од 3 године. Отац његов звао се Ракета а мати Јованка. Они оу по доласку у Србију живели у Марковцу, но не дуго, јер су ое преселиди у срез тимочки где су и помрли. А он оотавши без игде икога, одао се окитачком животу, и у беспоодичењу проводио време по Србији, које је прекидао честим преласком у Аустро-Угарску. У Србији се највише бавио у Смедереву, где је године 1903. и 1 906. надничио и служио, код Стојиљка Штерића и Лазара Стојковића. Како он при себи нема иикаквих исправа, а сам признаје да је тодики низ година про-

вео у боспосличењу, то да би се утврдила његова идентичност и његови наводи, изпооимо његову ФотограФију, позивајући све подицијске и општинске вдаоти као и приватна дица да ако би ма шта знали о њему, да то одмах доставе начелнику ореза врачарског, с позивом на акт Бр. 72 98, у чијем ое притвору он оада налази.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.