Policijski glasnik

СТРАНА 136.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 17.

Боривоје Стефановић, осуђеник београдског казненог завода, чију с.шку износимо, побегао је.

Родом је из Београда, стар 2 4 године, стаса средњег, косе смеђе, бркова плавих, очију угаситих, од особених знакова има: белегу од посекотине права линија, правца кооог величине 2 см. за 4 см. испред спољњег угла десног ока; младеж величине просног зрна на левом образу за 1-5 см. изнад и у десно од репа леве обрве; и младеж ведичине просног зрна на левој вилици за 5 см. испод левог уха. Акт управе београдског казненог завода Вр. 2266. Живко-Живојин М. Ивић, осуђеник нишког казненог завода, чију слику износимо, побегао је. Родом је из Јасенице, среза брзопаланачког. округа крајинског. стар 32 године. стаса

средњег, косе и бркова проседо-црних, очију нлавих: од особених знакова има: младеж величине сочива за 4 см. испод спољњег угла левог ока и за 5 см. изнад и десно од левог уха; белегу од ране права линија правца косог

величина 2 см. на средини десне ви.шце, и на врату више белега од рана. Депеша управе нишког казн. завода Бр. 1 50 8.

Раденко Милићевић, из Чичкова, извршио је крађу и побегао. Он је сгар око 5 0 година, раста средњег, косе и бркова седих, на десном оку има белу навлаку, на левој руци нема палца. Акт начелника среза ари.11С14ог Бр. 4156.

Т Р А Ж Е С Е Стана, кћи Радојице Мидивојевића, из Драгоља, отумарала је незнано куд. Она је стара 14 година, раста маленог, у онште црномањаста, очију црних, косе црне и дуге, образа дугих сувоњавих. У оделу је оељачком онога краја.

Депеша начелника среза таковског Бр. 277 1. Стевана, сина Димитрија Н. из Јабуковца, нестало је са салаша. Он је стар 1 1 година, плаве косе, сувоњав. ^Од одела има: црно гуњче и пан-

талоне, на ногама опанке а на глави белу шубару. Депешаначелника срезакрајинскогБр, 3120 КРАЂЕ СТОКЕ Радивоју Шашићу, из Г. Врањске украден је коњ длаке доратасте, матор 10 година, ровашен у оба ува, има жиг «0". Депеша начелника срезапоцереког Бр. 414 5.

МАНГУП СТОКА Код власти среза бољевачког налази се једнгЈ мангуп кобила, длаке вране, матора 8 година, у леву задњу ногу чаранаста, десном задњом ногом рамље, на леђима има беле длаке, а има жиг „ О". Депеша начелника ср. бол 3 евачког Бр. 0 5 52.

ПОЗИВ НА ПРЕДАЈУ Јован Гркић, тежак из Нереенице, среза звишког окр. пожаревачког, који је био под истрагом и у притвору код полицијског одељка у Мајдан-неку због разбојништва са убиством, па ноћу између 12. и 13. новембра 1911. г. разваливши апсану побего из притвора, није се ни до данас власти јавио ; већ се наоружао пушком берданком и одметуо од влаоти у намери да и даље казнима дела врши, што је документовао и тиме: 1. Што је у почетку меоеца Фебруара ове год. у вече једнога дана сачекао на путу у атару нересничком Симеона Дим. Грујића, Божидара Лазаревића и друге из Нереснице и прву двојицу позвао да стану, а осталима да ое издвоје у страну и тада отпочео пуцати на прву двојицу из пушке у намери да их побије. 2. Што је 17. иотог месеца око 8 сати у вече сачекао именованог Божидара Лазаревнћа у потоку близу његове куће и пуцао на њега 4 пута у намери да га убије. Јован је стар 25 год. висок 170 см. црномањаст, бркова врло малих, који не покривају горњу усну, брија се, на левом образу нрема доњој вилици има мали младеж, косе црне. На левој руци нема домали прст, а средњи прсти прирасли један за други. Испод левог пазуха има запуштену рану коју му је нанела прангија и која често гноји. Од одела има сури сукнени копоран, црне чакшире, на глави црну јагњећу шубару, на ногама шарене чарапе и и опапке са кајишима. Говори поред српског и влашки. На основу чл. 9. закона о јавној безбедности, начелство окр. крајинског позива Јована да се у року за 20 —■ двадесет дана од дана кад овај оглас — позив — изађе у „Српским Новинама" пријави и преда најближој полицијској власти или најближен првостепеном суду; јер ако то не би учинио у остављеном року, начелство ће с њим постунити по чл. 10. зак. о јавној безбендности и огласити га за хајдука и онда ће бити свакоме слободно убити га. Из канцеларије начелства окр. крајинског 28. априла 1912. год. Бр. 4027. у Неготину.

Штампа Краљ. Срп Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.