Policijski glasnik

БРОЈ 26.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

СТРАНА 207.

су ова тројица познати као опаони крадљивци. Маркоџао је од њих највештији и најпрепреденији. Нри љему је нађена једна оправа, у виду неких малих кљешта, са којом ое сваки кључ у вратима може обрнути и на тај начин закључана врата отворити. Према томе, тај ое

не зауставља оамо на џепним крађама, оамо што је за ове друге био преухитрен. Из Букурешког извештаја види ое, да су и тамо би.ш сва тројица заједно, те изгдеда да стално заједнички раде. Али су у Београду ове подвојено, у разним хотелима, становали. Двојица су више ноћевали у Земуну, а у Београд само преко дана прелазили. Од како су они цохапшени крађе су одједном престале, али како противу њих није било доказа, то оу пооле цздржаног тридесетодневног затвора у полицијској ((Главњачи 8 протерани на свагда из Србије. Али оу у Београду премерени, Фотографисани, а о њима узети и прибављени сви нотребпи подаци и од стране полицијских органа добро упознати. Нека на ове тице селице и остале полицијске власти обрате пажњу, ако би их пут нешто опет нанео у Србију у које име им и износимо слике.

П О Т Е Р Е Петар Милошевић, б. жандарм, одвео је Пегкану жену Живојина Пејића, тежака из Рибара. Петар је отар 50 година, средњег раста, нлав, бркове шиша, у повом оделу од гаајка. Иеткана има око 4 5 година, средњег раота, плава, оувоњава, на деоном образу има младеж, у оделу је сељачком. Депеша начелника ср. беличког Бр. 1 1 368. Лука Новаковић, браварски калФа, из Крагујевца, извршиом преоудом првостепеног оуда од 18. марга пр. год. Бр. 1 4587, кажњен је оа 15 дана затвора за дедо из § 2 50. а. кр. закона. Његово меото бављења непознато је. Пронађеног треба подвргнути издржавању горње казне, и о извршењу известити надлежну влаот. Акг нач. округа крагујевачког Бр. 10460. Стеван Петровић, осуђеник нишког казиеног завода, побегао је. Он је родом из А.-Угарске. стар 28 година. раста омаленог, у лицу црн, сув, очију смеђих, на левој руци до лакта има одоздо позледину.

Радован Кнежевић, тежак, из Иетровог Се.ш, родом из Црне Горе, који одговара за убиство, побегао је из притвора. Он је отар 2 0 година, повисок, изгледа мало погурен, добро развијен, малих наусница. Депеша начелника ор. кључког Бр. 9311.

Тиосав — Тихомир Марјановић, осуђеник београдског казненог завода, чију слику износимо, побегао је. Родом је из Стрмова, среза рачаноког, оруга 'уншчког, стар 2 3 године, средњег раста, омеђе косе, жућкасто зелених очију; од особених знакова има: на левој руци белегу од посекотине у облику праве линије, правца хоризонталног, величине

1 см., удаљена за 1'5 иопод корена кажипрста; младеж величине житног зрна, удаљен за 2 см. иопод грла; белегу од посекотине у облику праве линије, правца хоризонталног, величине 2-5 ом. на репу десне обрве; белегу неправидна облика ведичине 3/2-5 о. на ореди превоја леве стопале. Акт Управе београдоког казненог завода Бр. 3772. Коота Станковић, из Орана, има да издржи десет дана затвора по оудској преоуди али је у беготву. Стар је 18 година, виоок, црномањаст, у оделу сељачком. Пронађеног треба отавити у затвор, а по извршеној казни известити начелника ореза јабданичког. Депеша ореза јабланичког Бр. 13142.

Јакша М. Аксентијевић, из Сладаје, извршио је убиство и побегао. Он је отар 28 година, црномањаст, сув, има шиљаоту браду, брчића заковрчених. У оделу је оељачком онога краја. Депеша начелиика ореза деспотовачког. Бр. 846 4. Аца Макевић келнер, из Дреновца у орезу мачваноком, одговара за превару али се налази у бегству. Он је отар 19 година, повиоок, омеђ, одело грађаноко. Депеша начедства округа подрипс.ког, Бр. 9550. Маринко Мијајловић, из Ланича, окр. попожаревачког, који одговара за крађу, побегао је иоиред спроводника. Он је стар 2 5 година, оредњег раота, без браде, бркова кратких, косе црне. Депешаначелникаореза ресавског Бр. 12419. Манојло - Миливој Петровић, сарачки раденик, одговара за повреду теда. ади му се не зна меото борављења. Он је отар 20 година, а оотали оиио му је непознат. Депеша начелотва округа ваљевоког Бр. 97 8. Чедомир Комошевић, бивши осуђеник, одговара за крађу, али се налази у бегству. Он је стар 2 5—26 година, раота средњег, иогурен, у лицу у опште плав, очију зелених, носа прилично великог, правилног, браде и бркова нема, кад говори он мало уњка, очима

жмирка, и врло ое чеото омеје безразложно. Одело сељачко од жутог шајка. Депеша начелннка ор. прокупачког Бр. 12870. Павле Раденковић, Јован Маринковић и Лазар Стојановић, Цигани, чији је опис непознат, извршили оу крађу у седу Подунавцима и побегли. Депеша начедника среза жичког Бр. 8723. Пантелија-Паја Јовановић, Циганин из Кртиноке, који одговара због крађе, побегао је од вдасти. Он је стар 3 0 година, средњег расга, развијен, косе црне, бркова црних, великих. Одедо сељачко. Акт начелника ср. носавоког окр. ваљевског, Бр. 8621.