Policijski glasnik

СТГАНА 48.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 6.

сагласија њиховог и за расправу нстих према чл. 39 и 146 Устава надложни су судови по прописима из главе XVII грађ. закона и § 203 грађ. суд. поступка. А окружно начелство као административна власт имало је да се ограничи само на то, да у смислу прописа чл. 1. и тач. 1. чл. 2. нравила о поступању у неспорним долима оцони питање о јачем и слабијом приву интересованих страпа и слабију упути редовном суду да тамо своје право доказ ује. Прома свсму изложеном окружно начелство у основи није било надлежнб за расправу овога спора, те га и Министар није могао овојим решењем одобрити с допуном законоких прописа којо је у решењу навео. Одлука Државног Савета од 31 децембра 1912 год. Бр. 7926. К. и. Б.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

П О Т Е Р Е Обрад Николић, притнореник начелника ореза грочанског, чију слику пзносимо, побегао је из затвора. Родом је из Бегал>ице, среза грочанс.ког, округа београдског, стар 28 год., раста сред-

иреставци отелиму 86.000 крона у новчаницама од по хиљаду крона и сат са ланцем, сат је будилник од оксидисаног челика са ФОСФорном светлбшћу, а на ланцу се налази један бушан дукат од 18 48. године са ликом Св. Богородице. Депеша Начелника Среза Посавског Округа Ваљевског Бр. 973. Алекса Николић, родом из Старе Србије, чиновник код Фндипа Лукшића, из Подгорице, црема извешћу црногорске влаоти побогао јо 20. јануара ове годипе, са иет хил>аде крона наплаћене вересије, и вероватно пребегао у Србију. Стар је 28 година, висока раста, сувоњав, плавих очију, коса и бркове плавих; од особених знакова има: ожил.ак на једном образу и на левој руци тетовирани знак. У олучају ироналаска треба га притворити и о томе- известити Миниотарство Унутрашњпх Дела о позивом на Бр. 1059. Војислав Чарапић, родом из Криве-Рске, који одговара за два дела опасне крађе, иобегло је из притвора начелиика среза качерскога. Лични оппс; стар 21 год., средњег раста, црномањаст, црних очију, ћосав, по лицу има лиша. АктПрвостепеног Горљо-Милановачког Суда Бр. 321. Санта И. ИвановиЉ, из Кунова, општине ка.шманске, а који одговара за опасну крађу, побегао је из притвора среза пољаничког. Стар је 19 год., средњег раста, црномањаст; носи одело тога краја. Депеша Начелника Среза Ио.адничког Бр. 8 5 9.

њег, сувоњав, очију затворено зелених, малих танких бркова. ДепешаНачелникаСрсзаГрочанског Бр. 199. Драгић Стефановић, земљоделац из Брасице, сраза јадранског, округа подринског, одговара за више опасних крађа. Стар је око 3 0. год., висока раста, плавих очију, косе и бркова омеђих. Од одела на себи има: копоран и Фермен од шајка, а на глави шубару. Депеша Начелника Сроза Јадраског Бр. 987. Непознати зликовци напади су 4. тек. месеца на путу Забреж - Обреновац Јована II. Јовановића, трговца из Папчева, и по његовој

Т Р А Ж Е С Е

Живко Решић, из Мајиловца, среза рамског, на дан 21. јануара ове год. отумарао је од своје куће незнано куда, па ни до данас се није вратио. Живко је стар 56. год раста средњег, плавих очију, косе и бркова плавих. Акт Начелника Среза Рамског Бр. 77 0.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Лице чију слику износимо у данашњем броју налази се у притвору начелства окрура скопљанског, где одговара за више дела превара. На саслушању је изјавило да се зове Ненад Ивановић, и да јо по народпостп Бугарип.

Ненад Ивановић

Како постоји сумња да је Ненад н раније вршио преваре, то на молбу начелотва округа скопљанског износпмо његову слику, и молимо све полициске и општинске власти, да ако би што знале, обрате се Начелству Округа Скопљанског с позивом на Бр. 512.

Н А 3 Н А Њ Е Комалети „Полццијског Гласника с< за 1906, 1901, 1908, 1909, 1910, 1911 и 19Г2 год., у елегантном тврдом иовезу, могу се добити у уредништву по цену од 20 динара за једну годину. Комилети у меном иовезу за ове исте године могу се добити ио цену од 15 дин. за једну год., или сви унуино за 80 динара. ~е>3!'=<3КЊИЖЕВНИ 0ГЈТАС Књига: „ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА" готова је, и може се добити у свима београдским књижарама и код експедитора Полицијског Гласника. Цена је 8 дипара. Иретплатницима послаће се на доплату кад пошљу своје тачне адресе и јаве пошту, ироко које треба посдати књигу. Лица и општине, које су положиле претилату среским властима, могу накнадно положити код истих по 3 динара и чим новац буде примљен, нослаће се књига. Димитркје С. Калајџић окружни начелник.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.