Policijski glasnik

СТРАНА 144.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 18.

било сумњиво, учињена је истрага и утврђено је да је ово лице Милан Јефтовић — Јовановић, који је раније кажњаван због превара. Извргаеним претресом код њега нађена је иоред новца једна дозвола црквене властизапутовање ради упознавања старих манасгира, која је гласила на Милана ЈеФтовића, правника бечког универзитета, иСтевана Бајића, ђакатрговачке академије. Снабдевен оваквом дозволом обмањивао је војне и грађанске власти, као и приватне установе и поједина лица, иа је добијао уз новчане помоћи бесплатне карте за вожњу жељезницом и лађом. У последње време пропутовао је: Скопље, Битољ, Прилип, Врању, Плану, Младеновац, Тополу, Зајечар, Неготин, Ваљево, Алексинац, Ниш, Пирот, Радујевац, Параћин, Смедерево и друге вароши. Негде се престављаокао студент родом из Кучевиштакод Скопља. —Именовани је од раније познат као варалица, и његову слику од пре три године износимо. Сада се налази у затвору. Ко би имао да јави пгго о овоме лицу, или да што тражи, — треба да се одмах обрати начелству округа пожаревачког с позивом на његов акт Ј6 3468. од 5. маја ове године.

П О Т Е Р Е Милутин Н., берберски раденик из Јагодине извршио је крађу берберског алата Зорки ж. Димитрија Банковића берберина онд. Милутин је стар 32 год., раста средњег, у опште плаво-смеђ, косе гргураве; од одела има капут пегав, војничке суре панталоне, на глави суру војничку шајкачу, на ногама половне ципеле и турски увијене чојане тозлуке, Деиеша начелника среза јагодинског Вр. 7233. Риста Стојковић, зв. »Џампор«, бив. каФеџија из Врање, извршио је убиство па побегао. Стар је 50 година, средњег раста, црномањаст, плавих очију, по лицу пегав од богиња; од одела има гуњ и чакшире. Депеша начелства округа врањског Бр. 3972.

Борисав — Боривоје Станковић, осуђеник београдског казненог завода, чију слику износимо, побегао је. Родом је из Ћуприје, средњег раста, очију жућкасто-плавих, косе затворено плаве; од особених зна-

ТРАЖИ С Е Филии син Милене уд. Јов. Радовановића из Витежева, отумарао је. Стар 20 год., средњег раста, косе плаве, очију плавих и у лицу плав;

кова има: орадавицу маљаву величине сочива за 5 см у лево од левог угла уста. Депеша Управе београдског казненог завода Бр. 1733. Јоксим Ристик из Шума, одговара за опасну крађу. Јоксим је средњег раста, пун, црномањаст, косе проседо црне и бркова нроседо црних; на десном оку има белу Флеку. Депеша начелника среза лепеничког Бр. 3751. Јанош Баос, обућар из Босне, аустријски војни бегунац извршио је опасну крађу па је побегао. Стар је 24 год., обичног раста, плав ; у грађанском црном оделу. Депеша начелства округа ваљевског Бр. 3465. Ненознати варалица 9. тек. месеца на брзом возу који је ишао из Београд за Ниш, у близини Јагодине покрао је Душана Ђорђевића из Призрена, и однео му 2.700 динара у српским новчаницама од но 100 динара. Варалица је сувоњав, црномањаст, у оделу грађанском, на глави има црн шешир. Депеша начелника среза беличког Бр. 7520.

кад говори замуцкује; од одела има гуњ и чакшире од сурог сољачког сукна, на глави шешир а на ногама опанке. Депеша начелника среза ресавског Бр. 5319.

НАЂЕНИ ЛЕШЕВИ У атару онштине печанске нађен је леш непознатог човека, кога је вода избацила. Стар је 28-30 година, средњег раста, очију зелених, косе и бркова црних, обријан и кратко потшишан. Од одела нађене су на њему само гаће од американер платна заврнуте до колена, опасан кајишима у којима је нађен омањи нож и новчаник са 9 крона у сребру. Депеша начелника среза пожаревачког Бр. 4865. У атару села и општине Варварина, нађен је леш једног женског детета. Старо је 10-12 год., малог раста, лица округла, црномањасто, косе дуге, очију црних, обрве црних, лица бела, без икаквих других знакова. Деиеша начелника среза темнићског Бр. 4122.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник А. Ј. Кузмановић.