Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Иблави два пут сваког меседа у СВЕСКАМА ОД 3 ii више ТАБАКА. ЦеНА је : ЗА СрБИЈУ 1 2 ДИН., А ЗА ЦрНУ Гору, Бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро-Угарску, РУМУНИЈУ ii ТУРСКУ 15 ДИНАРА НА Г0Д1ШУ.

НРЕТПЛАТЛ -СЕ шлљк Управи Кр. Срп. дрзкавне штампариЈе,' Л РУКОИИСИ УРКДНИШГРУ.

i свеска

У Београду 15. Јануара 1887.

година VIII

Разрешења од дужности наставника средних школа Ајстом мижистра просвете и црквепих послова

Разрешен Је: У ГОГЊО-МИЛДНОЛАЧКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈН :

г. Михаило Церови&, лредавач, 3. Јануара ове год.

Постављења управитеља основних школа Актом минлстра просвете и црквених иослова од 5. Јаиуара о. т. Постављени су : г. Јован Рафагсловџ&, за уиравитеља школе у Каменцу, округа крагујевачког # г. Мплија ЛазаревиК, за уиравнтеља школе драчке, у крагујевачком округу.

Постављења, премештаји и разрешења од дужности наставника основних школа Ајстом министра иросвете и цржвених послова

I Постављени су: у јагодинском округу : гђца Марија Јандерова, која је сврпшла Вишу женску школу, за учитељицу основне школе у Волујаву, 6. Јануара ове године. у нишком округу Ј : гђца Марија ПетровиКева, за застунницу учитељице I и II разр. женске школе власотиначке, 30. Де.;ембра 1886. год. г. Ђорђе Т. СтанишљевиК, богослов, за застуиника учитеља школе у Кругаевици, 30. Децембра прошле год.

II Премештени су: у крагујевачком округу : г. Јован РафаиловиА, учитељ школе волујачке, округа јагодинског, у III и IV ]шзр гаколе каменачке, 3. Јануара ове год. по молби. у нишком округу: г. Алекса ЂорђевиЛ, учитељ III одељења IV разр. мушке школе лесковачке у I одељење нстог разр., 31. Децембра 1886. године.

1