Prosvetni glasnik

466 ' С Л У Ж Б сор ис.те гимназије, 11. авг. ове год., и за проФесора: Хенрик Јилер. нроФесор на расположењу, 11. авг. ове год.; У другој београдској гнмнааији: за директора н ])ве кдасе: Сретен Ј. ОтојковиЛ, проФесор друге београдске гпмназије, 11. авг. ове год., по потреби службе, п за проФесоре: Миленко МаркавиК, Фрања ЕлезовиК, Бргољуб Тири&, Љуба Миљковип, Мита ЖивковиИ, Стеван Сремац, Петар С. ПавловиИ, Милутин ДрагутиновиА, МиЛенко БукиЛевиИ, Милан Д. ДукиИ, Миуко ПоиовиИ. и др. Ћока ПетковиИ, проФееорн на расположењу; и Коста СтојановиЛ и др. Милан Шевић, проФесори прве београдске, гпмназије, по потреби сдужбе — сви 11. авг. ове год.; у зајечарској гимназији: за директора друге кдасе: Јован В. ПесторовиИ, директор и проФесор. исте гнмназнје; за проФесоре: Живојин ЂурЏвић и Владислав Сантнер, проФесори на расположењу; Михајло АтанасијевиК, проФесор шабачке гимназије, но иотребп сдужбе и Јагиа ПродановиЛ, нређашњи проФесор, и за суплента: Радослав ЛазаревиК, нроФесорски кандидат, сви 11. авг. ове год.: у крагујевачкој гимназији: за директора друге класе: Миливоје Сп.миК, директор п проФесор врањске гимназије, и за проФесоре: Никола В. АазиК и Гаврило ЈовановиИ, нроФесорн на расположењу, 11. авг. ове год.; у нишкој гимназији: за директора друге класе: Коста ИвкавиЛ, директор и проФесор исте гимназије, и за проФесоре: Кузман ПаштровиИ, Сретен ПашиИ и Милан ВељковиА, проФесори на расноложењу; Јован Марјански, проФесор шабачке гимназије н Михајло ЂорђевиК, проФесор крагујевачке гимназије, по потреби службе, 11. авг. ове год.; у ва.Ђевској гимназији: за днректора: Пстар I'. ЖивковиК. директор и проФесор у иенсији; за проФесоре: Драгутин ЈанковиК и Михајло ЖивковиИ, ироФесори на расположењу, и за супленте: Лмвко ВомановиЛ и Иикола ЈанчиИ, проФесорски кандидати, 18. авг. ове год.; у врањској гимназији: за днректора : Ђорђе X. НиниЛ, проФесор на расноложењу; за проФесора: Милутин ВитковиК, проФесор иа расиоложењу, и за супленте: Јован ЂорђсвиК, супленат па расположењу, и Теодосијс БошковиИ, суиленат пнротске гимназије, по потреби службе, 18. авг. ове год.; у пиротској гимназији: за директора Мита ЖивковиК, проФесор друге београдске гимназије, по потреби службе, и за нроФесоре: Гаврило Илип, нроФесор на расположењу, и Никола Ванојевип, нроФесор шабачке гимназије, по нотреби елужбе, 18. авг. ове год.;

3 Н ЈЈ Д Е 0

у ножаревачкој гнмназији: за ирОФесоре: Милан ДимитријевиИ, проФесор на расположењу. и Душан Јовановип, пређашњи проФесор, 18. авг. ове године: у чачанској гимназији : за дпректора: Јован Шилихал, проФесор на расположењу, и за проФесоре: Живко ПетровиК, Миша ПетровиИ и Милан БаниК, профссорн на расположењу, 18. августа ове године; у шабачкој гимназији: за директора: Светозар АтанацковиЛ, нроФесор на расположењу; за проФесоре: Бошко СавиК п Илија ЂукановиИ, ироФесор иа расположењу, и за суплента: Сима ЦветковиИ, нроФесорски кандидат, 18. авг. ове год.; у крагујевачкој гимназији: за проФесора: Коста Берић, проФесор на расиоложењу; у Учитељској Школи у Алексинцу: за проФесора: Павле С. НавловиК, проФесор на расположењу, 18. авг. ове год.: у Учител.ској Школи у Јагодини: за проФесора: Светислав МатиА, проФесор на расположењу, и за суплента: Јука ЗрниК. супленат пожаревачке гимназије, по потреби службе, 21. авг. ове год.; у Вишој Женској Школи у Крагујевцу: за управитеља: Јован II. МитровиК, директор и нроФесор пиротске гимназије, по потребн службе, 12. авг. ове год.

ПЕНСИОНОВАЊА У пме Њег. Вел. Краља, указима Мннистарског Савета пенсионовани су: Владимир ЈовановиА, проФесор прве београдске гнмназије, 16. авг. ове год., и Милун Ибровац, проФесор на расположењу. РАЗРЕШЕЊА У име Њег. Вел. Краља, указом Минисхарског Савета разрешени еу од дужиости, иа основу §. 76.: Михајло ИвковиК, нроФесор на расположењу, Стеван ПешиЛ, суплеват на расположењу и Милан ТомиК, сунленат чачанске гимназије.

ПРЕТПИСИ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

СРЕДЊЕ ШКОДЕ ПОСТАВЉЕЊА Нретппсом министра просвете иостављени су: у београдској Кшиој Женској Школн: за класпу учптељицу: Јеиосава БошковиИева, предавач исте школе, 11. августа ове год.