Prosvetni glasnik

120

ЦРООВЕТНИ ГЛАСНИК

указује на дискорданцију гозавске 1.'реде према реквијеиским кречњацима, истичући да се сада ова појава, која је раније (Жујовић, Геодогија Србије I, стр. 26) под питањем навођена, овим јасно утврђује. 7. Проф. Ј. М. ЖујовиК саопштава да се је према одлуци пређашњега збора одређени одбор обратио г. министру народне нривреде писменим актом, у којем је образложио двојаку потребу да се што пре предузму и изврше детаљна геолошка картирања на нашој страни Дунавске Клисуре: једно, да би се на тај начин репрезентовала самосталност српске Геологије пред страним стручњацима идућег интернационалног геолошког конгреса, и, друго, што би ови радови били почетак давно жељеног и преко потребног рада у нас — на изради детаљпе геолошке карте. Господин министар прихватио је асељу Српског Геолошког Друштва и одлучио, да ове а исто тако и идуће године потпомогне одређена гео.гошка картирања из буџетске позиције „на рударска и геолошка проучавања итд". — Прима се к знању с благодарношћу. Св. Р.

II 0 X В А Л А

Надзориик народних школа за округ крајински писмом од ЛО. декембра прошле године, Бр. 2323, известио ме је: да је одштина сиколска, у срезу крајинском, своју шкоду нотпуно измирида шкодским прирезом за прошду годину тако, да шкода ни у чему не оскудева и да је ово гдавна заслуга председника Атанаска Радисављевића, пиеара Живана Станојевића, чдана општпнског суда Ђорђа Попадића. За овакав ревносган рад у дужности и љубав нрема шкоди иохваљују се горе именоваиа дица са жељом, да се и остадн часиици ошптински у нашој отаџбини угдедају на њих показујућп више нажље и љубави према народној шкоди. ПБр. 199. — Из канцедарије мииистарства нросвете и црквених посдова, 12. јануара 1902. године, у Београду.

„Просветпи Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више тавака, на ВЕЛИКОЈ осм1шц. — СтАЈЕ годшпње : за С РБИЈУ 12 ДИНАРА, за ДРУГЕ ЗЕМЉЕ 15 ДИНАРА (фрАНАКА). претплата се шаље УпРАВИ ДрЖАВНЕ ШтАМПАРИЈЕ К .РАЉЕвинк Србнје у Београду. — Рукоииси се шаљу уредништву (министарство просвете и црквених цослова у Београду). Они се, на захтев писаца, враћају.

О дговории уредник ВДДД. Т. СПДСОЈЕВИЋ штампа Е ра.т ). Н атадије уд. вг . 17. државЦД ШТД|\ЛПНРИЈА