Prosvetni glasnik

СДУЖБЕНИ ДЕО

501

Свима Шкодским Надзорницима Усвојио сам мишљење Главног Цросветног Савега, које ми је достављено писмом саветским од 30. ирошлог месеца, СБр. 25, да се књига „Ероз Босиу и Херцеговину" од Мих. М. Стаиојевића, учитеља, може преиоручити само за књижнице народних школа. Извештавате се о овоме ради знања и саопштења свима школским одборима у повереном Вам школском округу. ПБр. 4627 8. маја 1902. год. Мшшстар Крогпатт иросвете и црквеиих цослова, Драг. Стаменкови +ј с. г.

Свима директорима и уиравитељима средњих школа. Свима школским надзорницима Усвојио сам одлуку Гл.авпог Просветпог Савета, која ми је достављена саветским писмом од 30. априла ове године, Бр. 27, да се „Скдоп човечнјег тела", који је поднео Геца Кон, овдашњи књижар, може употребљавати у вигаим разредима народних школа и у средњим и стручним школамакао помоћно наставно средство ири изучавању човечјег тела. Извештавате се о овоме ради знања и даљега свога управљања. ПБр. 4626 8. маја 1902. год. Мшшстар у Београду иросвете и дрквених иослова, Драг. СтаменковиЂ с. р.

Свима Жколским Надзориицима Обичај је да се у нашим народним школама о годишњем испиту поклањају врло добрим и одличним ученицнма књиге, које су за њих подесне. Пошто је време да се за поклањање ученицима о пспиту крајем ове школске године набаве ове књиге, препоручујем Вам да најозбиљније настанете да школски одбори купе само оне књиге, које је министарство просвете одобрнло да се могу ученицима ноклањати. Набавку ових књига извриш&е, дакле, само гаколски одбори у сиоразуму са учитељима, који Ке одредити колико и којих ареаоручених кпига да се купи. У исто време нрепоручујем Вам да ми пошљете извештај: да ли је у Вашем школском округу набављао ове књиге и ко други осим школских одбора и то како ове тако и ранијих година. ПБр. 4978 15. маја 1902. год. у Београду. Министар просвете и црквених послова, Драг. СтаменковиЋ с. г.