Prosvetni glasnik

406

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

19. Милутин Радоњић учитељ на Рашкој, чачан. окр. 20.-Миљко Вогдановић „ у Жичи, „ „ 21. Драгутин Одокољић „ „ Лукаиа, „ „ 22. Тодор Цветић „ „ Д. Краварици, „ „ 23. Станко Јовановић „ „ Влаолу, иожар. окр.,-

заступао јо нуне две шк. године учитељицу у нразној жен. школи. Има неких међу овим учитељима, који су у току шк. године радили са 89 и 95 ученика у сва четири разреда, иа су, но извештају шк. надзорника, постигли иотпуно одличан усаех. При одређивању награда за рад у нродужним школама овим учитељима из тимоч. округа г. министар је имао на уму и овај њихов рад; а учитељима из чачанског округа одредио је награду из окр. школ. буџета из позиције на непредвиђене потребе. Част и хвалу доиста су заслужили ови учитољи оваквим радом, којије за сваку похвалу, а и за дивљење. Љ. П. * Свештенпк за нпродну иросвету. — У селу Јасикову, срез хомол^скн окр. пожаревачког, ностављен јс г. Сава Добросављевић, свештеник, за учитељ заступника. Он је двс пуне школ. годиие радио у четвороразредној мутпкој школи, а заступао је и учитељицу у женској школи. На овај начин он је, лрема извештају школскога надзорника, радио стално са 120 ђака. Ну, ово није свс. Он се трудио да се у селу подигне и нова гаколска зграда, па је и усиео. Школска је зграда довршена, и надзорник вели: „данас се Јасиково може ноносити својом дивном школском зградом". Несумњиво је да овај добри попа није све ово радио за педесет динара, које је као учит. застунник нримао свакога месеца, већ из љубави према народној иросвети. Л>. П.

„Проеветии Гласник" излази у месечиим свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Преталата се шаље Уирави Државне Штамиарије Краљевине Србије у Београду. — 1'укоииси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и црквепих иослова у Веогуаду). Они се, на захтев иисаца, вра&ају.

Одговорни уредник Д-р МИХ. Р. поповић лгњевичина ул. 151*. 21.

штампа ДРЖДВНА ШТН]У1Ј1 ДРИЈА