Prosvetni glasnik

436

НРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Практични исиит кандидат је полагао 29. априла 1906. године у III раз. прве беградске гимназије. Овом приликом кандидат је иредавао о теми: „Прва лекција из магнетизма Кандцдат је положио практични испит. Према оцени целокупног успеха, који је кандидат показао у свнма деловима стручнога испита испитни је одбор једногласно одлучво да је кандидат положио професорски испит, Са овим испитом комисија за полагање проФесорског испита закључила је рад за школоку 1905. и 1906. годину.

ЈАВНЕ ЗАХВАЛНОСТИ

Књижниди школе аранђеловачке прош. год., изволели су поклоНити; Г-ђа Милица, удова д-р Ђ. Јовановића, девет (9) ком. разних књига; п Г. Пера Д. Тодоровић, марвени лекар из Београда, две књиге. На дан шкодске славе — Св. Саве — ове год. као гост, г. .Теромонах Савва Грбовић иоклонио је књижници жколе аранђеловачке шеснаест (16) разних књига и шест (6) ком. албума већих еврпскпх вароши, међу којима се нарочито одликује »Албум Атонских манастира*, Г. Бранислав Лугомирски, адвокат из Гор. Микановца, на дан 23. априла ове год. иодарио је »Фонду сиротних ученика« школе араиђеловачке 40 дин. у злату, за усиомену годишње смрти умрле му миле и добре мајке Јуднте.

Управа Рудника »Моравац* — Браће Минха, иидустријалаца из Параћина, изволела је иоклонити овдатњој школи неколико кубних метара камена за грађење школске чесме.

Г. Крста Павловић, трговац из ПГапца, приликом свог доласка у своје место рођењн иодарно је сиромашним ђацпма школе гор. трешњичке десет дпнара на нме номоћи. Управе школоке и овим путем изјављују овоју топлу захвалност дародавцима.

„Проеветни Гласник" излази у мееечним свеекама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 дииара (франака). — Претилата се шаље Уирави Државне Штамаарије Кралевине СрбиЈ1 у Веограду. — Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и црквених аослова у Београду). Они се, на захтев аисаца, вра&ају.

Одговорни уредник вддд. т. сдасојеви"к штампа Краљице Натадије уд. вр . 82. др^лвна штампдрц^ Л