Prosvetni glasnik

б к .»i к ш к е

111

Г. Еоста Ристић, срески лекар, г. Илија Н. Ђорђевић трговац и г. Михаило Леровић трг. овд. поклоиио је ио 20 књига — издања каижевне задруге — те су исте књиге раздате одличним и врло добрим дченицима младеновачке основне школе.

Г. Милутин Рајковић и брат мј Драгић, кафоџије из Паданке, као раније тако и ово, године, сетише се ђака школе мраморачке и поклонише 17 комада разних књига, да се I аздаду врло добрим и одличним ђацима исте школе.

Г.г. Дамњан Чађевић, трговац из Ужица и Велимир Дазић, мех. из Стапара. поклонили су школи стапарској и то : г. Дамњан 16 комада разних одабраних књига у вредности десет динара, а г. Велимир разних одабраних књига у вредности двадесет динара, да се исте разделе одличним ученицима а овогодишњем исппту.

Г. Илија Поиовић. намесннк колубарски у Мионици, изволео је иослати седам комада књига, Министарством просвете препоручених за иоклањање ђацима о годишњем исииту — с молбом, да се исте раздаду одличиим и врло добрим ђацина школе, у Доњој Топлици. Управе школске и овим путем изтављују свочу топлу захвалноот дародавцима.

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на ве| ликој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — 11ретилата се шаље Уарави Државне Штамиарије Краљевине Србп у Веограду. — Рукоииси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и нрквени.г послова у Београду). Они се, на захтев иисана, враКају.

ОдГОВОРНИ УРЕДНИК ВДАД. Т. СПЛСОЈЕВЈ4Ћ Краљицк Натади.те ул. вр. 82.

ШТАМПА ЦРЖДВНД ШТА1У1П АР^ ЈИ