Prosvetni glasnik

в б л б ш к е

145

Ирви је приложио на иодизање шкодске зграде 500 динара у готову, сем грађе коју је поклонио; и други је приложио 480 динара и већу количину црепа.

Г. Михајло С. МарковиН, председиик оиштине кудске докдонио је 25 комада књижица »Први иут с оцем на јутрење« у вредиости 2,50 Динара да се раздаду добрпл ђацима школе кудске за добро учење у прошлој шкодској години, што је и учпњено на дан нросдаве шкодске Св. Саве 14 јануара ове године.

Председнчк оаштане глогова.чке, ср. деспотовачки, окр. норавски, цсидатио је до краја децембра ир. год. шкоди г.тоговачкој сав ирирез за 1906 г. као и заоста.ш прирез од 1905 г.

Г-ђа Веља удова М. ЋурчиИа са синовима г.г. Миденком, Вожом и Миљком иа Глеђпце, а сада у Београду, покдониди су 12 комада одабраних књига шкодама у Еовиљу п Косовици, среза моравичког, које су раздате примерним ђацима о нрошдо-годишњем исииту..

Г. Милоје Марииковић, трг. из Натадинаца уписао је свог рано преминудог синчића Мидана за чдана добротвора сиромашних ученика-ца шкоде натадиначке.

За добротворе Фонда Багрдакске основне шкоде уписади су се г. г.: 1. Витомир ВекиА, трг. из Вагрдана. 2. Багрд. Зе.мљ. Задруга, уписади је задругари. 3. Почив. Сима РистиН, бпв. меанц. из Рековца уинсади га насдедници : Враћа Ристићи, Коста Т. Ристић и Стојана ж. Ст. Никодића. За уте.чељаче уиисади су се г. г.: 1. Јелица и Стојан Павловић трг. из Д. Рачпика. 2. Поч. Мплева Ж. МарисављевиКка, уиисао је суируг Жика Марисављевнћ, трг. нз Багрдана. 3. поч. Вујица ЈевтиК, уцисао га синовац Љуба Јевтић, трг. 4. ВиИентије Поиовић, економ уцисали га унуци. 5. Марија Ј. ТодоровиИ. о. Поч. Јованча ТодоровиА, бив. трг. уиисала га супруга Марија. 7. Поч. Марија и Јован Векић, бив. трг. уписао их син В. Векић. Поч. Миленија М. АнтиНа, уписао је супруг М. Антић, земљод. Управе школске и овим путем изјављују именованима овоју топлу захзалност.

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара, за друге земље 15 динара (франака). — Преталата се шаље Уарави Државне Штампарије Краљевине Србије у Београду. — Рукоаиси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и црквенисс аослова у Београду). Они се, на захтев иисаца, враИају.

одговорни уредник вддд. т. спасојевј4ћ К раљице Н аталије уа. бр. 82.

штампа ДРЖ.НВНД ШТДМПДРИЈН