Prosvetni glasnik

НАУКЛ И НАСТАВА

639

Ето то је први и најјачи извор оиих главних способности нз којих се расплећу историјски догађаји, а јак је с тога, што то није обичан извор но једна врста језера или дубоког резервоара, где су, за време од много и много векова, други извори сливали своје сопствене воде. (Свршиће се)

ЈАВИА ЗАХВАЛНОСТ

»Горачићској народиој књижници са читаоницом« покловио је г. Раде 11. Плазииић, екоиом из Губеревца и председник општине горачићске, 17 свезака књига »Живот и дела ведиког Ђорђа Петровића, Кара-Ђорђа, врховног вожда, осдободиоца и владара Србије«, од К. Н. Ненадовића.

Г. Коста Ж. ВрадиА, општински писар, поклонио је шкоди добро-додској, у м округу пиротском, десет књига: »Сриске народне вјесме*, да се на Петров-дан раздаду одличним ученицима. Срдачно хвала г. Брадићу на овом леиом поклону! Управе школоке и овим путем изјављују именованима своју топлу захвалноот.

„Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на великој осмини. — Стаје годишње: за Србију 12 динара. за друге земље 15 динара (франака). — Преталата се шаље Уирави Државне Штамиарије Краљевине Србије у Ђеограду. — Рукоаиси се шаљу уредништву (Министарство аросвете и црквениос аослова у Београду). Они се, на захтев аисаца, враАају. Одговорни уредник вддд. т. спасојевић штампа К раљице Н аталије ул. вр. 82. држнвнв шталдпаријд