Prosvetni glasnik

Б Е Л Б III К Е

16 б

Г.г. Коста Стапковић, трговац и народни посланик и Душан Л. ЂорђевиИ трговац уипсали су се: први за добротвора Фонда сиромашних ђака жагубичких школа са улогом од 50 дин., а други за утемељача истога ФОнда са улогом од 20 динара.

Школи лазаревачкој поклонили су: Г. ДрагиА СајиИ сајџија 4 ком. књига: »Царство Послова' 8 ; Коста ШарчеваА 4 ком. књига: »Календар Народнпх Новина 4 да се о Св. Сави даду одличнпм учеппдпма ове гаколе. Г. Јова Станојевпћ, архитекта из Кеограда израдио је једну завесу — кудиоу — за бину ђачке позоришне дружине у Лазаревцу — бесплатио.

Г. Данило М. ЈовановиК, овд. свештеник, од дужег времена, сваке је годнне предавао управи свилеувске осн. школе, сав прилог који би пао на нкону о »Чрославн Св. Саве«, те да се за тај новац набави писаћи и цртаћи материјал сиротнијим ученицима ове школе. Ове године дао је на исти циљ 2'95 динара.

Г. Маеаило II. ВасиљевиК, писар срески и супруга му г-ђа Милева учител,ица у Круињу, за сиомен свога рано преминулог синчића Момчила — »Мила«, изволели су послати школи боговннској: 8 пара сарачких опанчића. 2 мараме за огртање. 1 шубару, 2 шајкаче и 4 егземплара календара »Вардара«, да се на дан Св. Саве поклоне сиромашним а добрим и мирним ученицима-цама ове школе.

Грађани добродолске оиштине: Јанко ГлашиА, Стеван ГитариК, Милоје МилутиповаИ, Михаило МилутановиА, Иван з.Милутиновић, Димитрије МилутиновиА, п Радован ВукосављевиА — дали су »Фонду сиромашних ученика-ца добродолске школе'* ио 25 динара, те тпме постали члановн утемељачи ном. Фонда.

Часницн општине загоричке у окр. крагујевачком председ. оишт. г. Милутип Ж. ГлишиА и г. Милан ЛекиА оишт. благајник ирикуппли су сав школ. прирез за 1908 г. и на крају исте сав дали школи. Управо школске и овим путем изјављују именованима своју топлу захвалност.

„ Просветни Гласник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на ве /1нко ј осмини.— Стаје годишње: за Србију 12 дин., за друге земље 15 дин.у злату (фрмака).— Лреталата се шаље Уирави Државне Штамаарије Граљевине СрСије у Ке01радц. — Рукоаиси се шаљу уредништву (Министарство иросвете и ирквених послова у Београду). Они се, но захтев писаца, враАају.

Одговорнп уредник влад. т. спдсојевит^ штдмпа Краљице Наталије ул. бр . 80. оржавнб штамплридд