Prosvetni glasnik

В Е Л Е Ш К Е

531

Г. Милун Ст. ДукиА, народнн посланик из Јовца, округа моравског, покдонио је књижниди села Д. Видова четири књиге.

Основној школп у Обреновду поклонпли су за награђиваае ђака о овогод. испитима: Еснаф Трговачки из Обреновда 21 ком. календ. Срп. Дрква за 1910 годину у вред. 21 динар. Оаштина Обреновачка 150 ком. књ. Садашњост и будућност. Г. Александар ЗчсиК, упр. пор. од., 5 ком. кљ. Вајке, од Н. Зеге.

Г-ђа Цана Петрови&ка, удова Бојана Петровића, трговда из Шапца, послрла је школп варњанској, у подрпнском округу, десет комада књига »Калемљење воћака«, у вредности петнаест" динара, да се раздају о годишњим испитима, ученицима старијнх разреда.

Г. Петар МаринковиП, трговад из Зајечара, поклонпо је десет књига »Дечји идеали«, од г. Димитрија А. Пејовића, свештеника, за поклон добрим ђацима зајечарских основних школа о годишњем испиту.

Г. Коста ПоиовиК, управник пореског одељења среза јабланичког, и Никола Пејови%, деловођа општ. доњокоњувачке, поклонили су ђацима доњокоњувачке школе деведесет и два комада књпга »Први пут с оцем на јутрење«, од Л. К. Л.азареви1а.

Г. Битомир РадовановиА, трг и нар. посланик из Раче, послао је шкоди вишевачкој, у крагујевачком округу, 20 ком. књига: »Песме Стевана Синђелића*, да се њима награде добри ученици. Управе школоке и овим путем изјављују именованима овоју топлу захвалност.

„Просветни глаеник" излази у месечним свескама од 6 и више табака, на велнкој осмини.— Стаје годишње: за Србију 12 дин., за друге земље 15 дин.у злату (франака). — Преталата се шаље Уирави Државне Штамаарије краљевине Србије у Београду. — Рукоииси се маљу уредништву (Министарство Просвете и Дрквених Послова у Београду). Они се, на захтев иисаца, вра&ају.

Одговорни УРЕДНПК ЗАР. Р. ПОПОВИЋ

ШТАМПА ДРЖЛВНИ ШТДМПАРИЈА