Prosvetni glasnik

Службени Део

127

Саслушавшп читање реФерата, Савет одлучује: да се реФерат умножи у потребном броју прииерака за све чланове Савета, а за претрес да се одржава најмање по три састанка недељно;'и да у комисију за израду нацрта новог закона уђу г. г. Д р Александар Белић, Милпвоје Симић, Мирко Поповић и Јеремија Живановић, којима се ставља у дужпост да присуствују раснрави о овим питањима, како би надрт био раније израђен.

ВИША НАСТАВА УКАЗИ ЊЕГОВОГ КРАЉЕВСКОГ ВИСОЧАИСТВА ИРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ПОСТАВЉЕЊА Ука;>ом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра од 17 јуна ове године, на предлог Господина Министра Просвете, постављени су: на Уннверсншешу у Београду: за нисара II класе, Љубодраг Петровнћ, званичник Државне Штамнарије; на Пољопрнвредном Факулшешу Универсишеша у Београду: за асистента за катедру Зоотехнике, у рангу суплента средње школе, Танасије Митровић, дипломирапи инжињер пољопривреде. Указом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра од 15 јуна ове године, на предлог Госнодина Министра Просвете, постављен је: на Правном Факулшешу у Субошици: за ппсара II класе, Лука Рамовић, званичник Министарства Просвете. Указом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра од 17 јуна ове године, на предлог Господиаа Министра Просвете, постављен је: на Филозофском Факулшешу у Скопљу: за секретара III класе, Петроније Паваш Сланкаменац, суплент мушке гимназије у Новом Саду.

СРЕДЊА НАСТАВА УКАЗИ ЊЕГОВОГ КРАЉЕВСКОГ ВИСОЧАНСТВА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА УКАЗИ СТАВЉЕНИ ВАН СНАГЕ Указом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследпика Александра од 31 маја ове године, на предлог Господина Министра Просвете, решено је: да се стави ван снаге указ од 9 новембра 1920 године, у колико се односи на поетављење Душана Муждека, прошесора Тузланске гимназије, за проФесора реалке у Вршцу. Указом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра од 17 априла ове године, на нредлог Господина Министра Просвете, решено је: да се стави ван снаге указ од 20 новембра 1920 године, у колико се односи на постављење Максима Врсајкова за суплента гимназије у Сомбору"; да се стави ван снаге указ од 9 новембра 1920 године, у колико се односи на постављење: Нестора Минеза, за суплента у гимназији у Велој Цркви; Мате Перичевића, за суп-