Prosvetni glasnik

О п шјт и Д е о

293'

Достављајући Вам предње, препоручујемо да свим силама порадите на пошумљавању у горњем правцу. По наредби Министра Просвете, Начелник Општег Одељења, Ник. С. Половина, с. р.

68. Бр. 74.355/П Под Бр. 74.355 од 23. јуна ове год. Господин 1.-УП-1926. год. Министар Просвете донео је одлуку која гласи: Препорука књиге „Кра- „Издавачка књижара „Вера" у Љубљани љевина Срба, Хрваша издала је, уз припомоћ Министарства Иностраи Словенаца", у издању ■ них Дела, књигу Краљевина Срба, Хрвата и издавачке књижаре „Ве- Словенаца са 192 слике из свих крајева пзше ра у Љубљани. државе. Како се поменута књига може корисно употребити при настави народне историје и земљописа домовине, нарочито због многобројних слика којима су приказане лепоте наше земље, одлучујем: да се свима основним, средњим и средњим стручним школама препоручи да набаве горе поменуту књигу за своје књижнице. Цена је књизи за школе снижена и износи 300 динара по комаду, а новац треба слати издавачкој књижари." О овоме се извештавате ради знања и даље иадлежности. По наредби Министра Просвете, Начелник Одељења за Средњу Наставу, Магарашевић, с. р.

69. У прилогу шаљу Вам се три примерка Привремених Наставних Програма за ниже разреде средњих школа. Програмима за I, II и III разред, који су били на снази, додат је програм за IV разред, који ће важити од почетка 1926/27. школске године. У овим програмима новина је не само програм за IV разред, него и то, што су учињене многе измене и допуне у програмима за I, II и III разред. Стога се наређује директорима, да још на првој наставничкој седници, 24. августа ове године, упознају наставнике с овим програмима и да им препоруче да тачно по њима раде. Одобрени пак уџбеници, иако се у свему не слажу с овим програиима, могу се и даље употребљавати с потребним допунама или изме-

С.Н.Бр. 1.271 13.-У11-1926. год. Достава Привремених Насшавних Програма за ниже разреде средњих школа.