Prosvetni glasnik

496.

Просветни Гласник

Препоручује се управи те школе да се придржава само ових Упутстава при издавању легитимација за повластицу у вожњи на државним железницама и паробродима и да не управља никаква даља питања Министарству Просвете по овоме предмету. По наредби Министра Просвете, Шеф Наставног Одељења, Јов. Кангрга, с. р.

191. Према обавештењима које је Министарство Просвете добило, издавачка књижара „Напредак" (Београд) упутила је свима наставницима географије циркулар, којим препоручује за употребу „Школски Атлас" Д-ра Војислава Радовановића, у издању Армина Шварца, позивајући се на раније одобрење. Како је „Школски Атлас" од Д-ра Војислава Радовановића, у издању Армина Шварца издавачке књижаре „Напредак" у Београду, забрањен одлуком Господина Министра Просвете С.Н.Бр. 3.188 од 28. фебруара 1927. године за употребу у школама, скреће Вам се пажња да упутите наставнике географије у повереној Вам школи на распис о тој забрани, који сте у марту ове године добили. По наредби Министра Просвете, Шеф Наставног Одељења, Јов. Кангрга, с. р.

С.Н.Бр. 24.441 17.-\ПП-1927. год. Забрана „Школског Атласа" од Д-ра В. Радовановића. 192. С.Н.Бр. 24.731 Пошто нови наставни план и програми треба

18.-УШ-1927. год. да прођу кроз Главни Просветни Савет, то је Упутсшво, по комеће се Господин Министар Просвете, својом одлуком наставном плану и про- С.Н.Бр. 23.921 од 12. овог месеца, прописао нови граму радити у школ. привремени наставни план за више разреде регод. 1927.128. алних гимназија, као наставак садашњег привременог плана за ниже разреде реалних гимназија. Према овоме новом привременом наставном плану израђени су и привремени програми из појединих предмета за све више разреде (У-УШ) реалних гимназија, који ће бити објављени у једној од првих свезака „Просветног Гласника". По овоме новоме наставном плану почеће се у 1927./28. школ. години радити само у V разреду реалних гимназија. Да бисте обоје имали што пре у својим рукама, биће цео наставни план и програм само за V разред објављени у једном од наредних бројева „Службених Новина", на што Вам се овим скреће пажња.