Prosvetni glasnik

Општи део

281

одлучујем: да се садашњи школски околиш Рашћани среза имотског, области сплитске, раздијели у два школска околиша и установе двије школе и то: а) Рашћани I, коју ће похађати дјеца досадашњег школског околиша; б) Рашћани Брдо, коју ће похађати она дјеца, која досад нијесу похађала ниједну школу ради удаљености од преко 4 километра, и то управо из комшилука: Ковачевићи (Градина), Панџићи, Ожићи IV и V, Пргомети I, II и III, Ерцези, Нуићи, Селак I и II те Лендићи; средиште ће бити у комшилуку Ерцези. Министар Просвете, Б. Максимовић, с. р.

41. О.Н .Бр. 27.990 На основу мишљења Главног Просвет10.-1У-1929. год. ног Савета С.Бр. 45 од 28. марта 1929. год., »РЉе! т 1_а1е1п5сћгИ{« одобравам: од А. Ленарчича одобра- " ва се нао уџбеник. да се књига (исправљен рукопис) РЉе1 т 1аШп$сћпћ од проф. А. Ленарчича може употребљавати као привремени уџбеник приватног издања у основним школама с немачким наставним језиком до дефинитивне ревизије свих уџбеника. Мииистар Просвете, Б. Максимовић, с. р.

42. О.Н.Вр. а2.975 На основу § 23. Школског Закона од 23 .-Ш-3 029. год. 31. октобра 1888. год., Оснивање основне школе ппп\т\т1Рму Вратечком обл. при- М У УЈ ■ • морско-крајишке. да се у Вратечком среза петрињског, области прим.-крајишке, оснује државна основна школа са једним одељењем и при истој установи једно место за учитеља с принадлежностима по Закону од 31. јула 1923. Нову школску општину са седиштем у Вратечком чине село Вратечко и половина села Слана. В. д. Помоћника Министра Просвете, Ник. С. Половина, с. р.