Prosvetni glasnik

Општи део

1043

Ову одлуку доставити у целости просветном референту при нашем Посланству у Паризу, како би је он писмено саопштио дирекцији горњег Института; свима просветним одељењима у бановинама ради објављивања и Централном пресбироу при Претседништву Министарског савета ради зиања с тим да се не допусти да 1Лпз1Л:и1: роМесћшоие у својим огласима доноси да је одобрен од стране Министарства просвете. Министар просвете Д-р Драг. С. Којић с. р.

Р А С П И С И

193 Одељењима Мин. просвете и просветним иадлештвима и установама у ресору Мин. иросвете Пошто је примећено да неки државни службеници у службеном саобраћају са публиком нису довољио пажљиви и предусретљиви, то је г. Помоћник Министра просвете, у вези одлуке Министарског савета Ад. бр. 2038 од 13 септембра ове године и става 2 § 72 Закоиа о чиновницима, наредио да чииовници и сви остали службеници Министарства просвете и његовпх установа према публици са којом у свом званичном раду долазе у додир буду у пуној мери пажљиви и предусретљиви. Службеник који се огреши о предње наређење биће најстроже кажњеи, а начелници одељења и шефови просветнокултурних установа повешће строго рачуна о томе да се њихови службеници према публици што уљудније односе, како се код ове не би стварало нерасположење према државиој администрацији. Предње вам се доставља ради знања и даљег управљања. По овлашћењу —--Министра просвете, за начелника Општег одељења Стојан Ђ. Стојановић с. р.

П.бр. 37259 1-Х-1932 год. Чиновиици и остали службсшвди Мин. просвете и његових установа дужни су да према публици са којом у свом званичном раду долазе У додир буду у пуној мери пажљиви и предусретљиви .