Prosvetni glasnik

Општи део

1047

ном прописаном року изјави жалбу вишој судској власти про> тив решења о забрани, ако се успеху нада.«" Предње се доставља с молбом ради знања и поступка. По овлашћењу Министра просвете, начелник Општег одељења Д. Илић с. р.

198 Краљевским банским управама — просветним одељењима С.н.бр. 31477 Господин Министар просвете, под С.н.бр. 8-Х-1932 год. 31477 од 6 октобра 1932 године, усвојио је једногласну одлуку Наставничког савета Искључење Шеба Вла- Државне I мушке реалне гимназије у ЗаДИМ бриела Мартона Га " г Р еб У : Д а се Шеб Владимир, ученик II разреда, казни искључењем из свих средњих школа у Загребу на три године, према § 43 тач. 3 Закона о средњим школама — збот фалзификата, и да се Габриел Мартон, ученик III разреда Државне I мушке реалне гимназије у Загребу, казни изгнањем из свих средњих школа у Краљевини, без права на полагање прнватног испита, према § 43 тач. 4 Закона о средњим школама. По наређењу Министра просвете, начелник Одељења за средњу наставу К. Сретеновић с. р.

199 Краљевским банским управама — просветним одељењима С.н.бр. 31765 15-Х-1932 год.

Господин Министар просвете, под С.н.бр. 31765 од 13 октобра 1932 године, усвојио је одлуку Наставничког савета Државне реалне гимназије у Бањој Луци: да се Хоџић Енвер и Хасанбашнћ Теофик, ученици III б разреда, и Хаџихалиловић Хазим, ученик IV а разреда, казне изгнањем из свих средњих школа у Краљевини, без права на полагање приватног испита, према § 43 тач. 4 Закона о средњим школама; да се Перић Мирослав и Хаџихалиловић Халил, ученици IV а разреда, казне изгнањем из свих средњих школа у Краљевини, с правом на полагање приватног испита,

Изгнање Хоџића Енвера, Хасанбашића Теофика, Хаџихалиловића Хазима, Перића Мирослава и Хаџихалнловића Халила из свих средњих школа.

према § 43, тач. 4 Закона о и крађе у гимназији.

средњим школама По наређењу

сви због провале

просвете,

Министра начелник Одељења за средњу, наставу К. Сретеновкћ с. р.