Prosvetni glasnik

3*

Личневести 939

ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ

ПОСТАВЉЕН ЗА ХОНОРАРНОГ НАСТАВНИКА Господин Заступник Помоћника Министра просвете, под П.бр. 27163 од 3 августа 1937 године, одлучио је: да се на Техничком факултету Универзитета у Београду постави Стевовић Аћим, редовни професор универзитета у пензији, за хонорарног професора од часа за предмет парне машине при катедри: парни мотори и мотори са унутрашњим сагоревањем, Хонорар му се има рачунати по 50 динара од одржаног часа.

ОДОБРЕН ИЗБОР ХОНОРАРНОГ НАСТАВНИКА Господин Помоћник Министра просвете, одлуком П.бр. 18941 од 31 јула 1937 године, одобрио је избор Раковца д -ра Ивана, доцента Филозофског факултета Универзитета Краља Александра I у Љубљани , за хонорарног наставника за геологију на Техничком факултету истог Универзитета. Хонорар му се има рачунати по 75 динара од одржаног часа предавања.

ПОЉОПРИВРЕДНО-ШУМАРСКИ ФАКУЛТЕТ ОДОБРЕН ПРЕЛАЗ' У РЕСОР ДРУГОГ МИНИСТАРСТВА Господин Министар просвете, одлуком П.бр. 28202 од 31 јула 1937 године, на основу § 57 Закона о чиновницима, одобрио је Алексијевићу инж. Браниславу, асистенту приправнику Пољопривредно-шумарског факултета Универзитета у Београду, прелаз из ресора Министарства просвете у ресор другог министарства.

ЕКОНОМСКО-КОМЕРЦИЈАЛНА ВИСОКА ШКОЛА ПОСТАВЉЕЊЕ О длу ка У Економско-комерцијалној високој школи у Београду: за секретара, с правима чиновника VIII положајне групе, Прњаворац Божидар, писар Универзитета у Београду, чиновник исте положајне групе (П.бр. 31384 од 20-УШ-1937 год.).

УМЕТНИЧКА АКАДЕМИЈА ПОСТАВЉЕЊА У к а з и У Уметничкој академији у Београду: за ректора, Росандић Тома, редовни професор исте Академије (П.бр. 31508 од 12-УШ-1937 год.); за редовне професоре, с правима чиновника III положајне групе 2 степена: Росандић Тома, вајар из Београда; Добровић Петар, сликар из Београда; и Милуновић Мило, сликар из Београда. — (П.бр. 30201 од 5-УШ 1937 год.)