Prosvetni glasnik

Личне вести

229

ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ ПОСТАВЉЕЊА У к а з На Техничком факултету Универзитета Краља 'Александра I у Љубљани: за доцента при катедри: електрична постројења (централе и електричне мреже, телеграфија, телефонија и радиотехника), с правима чиновника VII положајне групе Бељанич д-р инж. Вратислав, асистент истог факултета, чиновник исте положајне групе (I бр. 5642 од 21-11-1940 год.). О д л у к а На Техничком факултету Универзитета Краља Александра 1 у Љубљани: за асистента, чиновничког приправника струке у којој су звања распоређена од VIII положајне групе, са платом од 1.525 динара месечно, Мољко Антон, дипломирани филозоф из Љубљане (I бр. 4293 од 20-11-1940 год.)

ПОСТАВЉЕНИ ЗА ХОНОРАРНЕ НАСТАВНИКЕ Господин Помоћник министра просвете, под I бр. 4298 од 29 фебруара 1940 године, одлучио је: да се на Техничком факултету Универзитета Краља Александра I у Љубљани постави за хонорарног наставника за м'еханичку технологију 1 део и за науку о стројевима, Рекар Цирил, инжењер из Љубљане. Хонорар му се . има рачунати по 75 динара од одржаног часа предавања, односно два часа вежби. Господин Помоћник министра просвете, под I бр. 4312 од 29 фебруара 1940 године, одлучио је: да се на Техничком факултету Универзитета Краља Александра I у Љубљани постави за хонорарног наставника, за време од три године, за практичну геодезију у пнжењерству инж. Новак Лео, директор Средње техничке школе у Љубљани. Хонорар му' се има рачунати по 75 динара од одржаног часа предавања, односно два часа вежби.

УНАПРЕЂЕЊЕ У к а з На Техничком факултету Универзитета у Београду: за асистента, с правима чиновника IV положајне групе 2 степена, Костић Г. арх. Војислав, асистент истог факултета, чиновник V положајне групе (I бр. 5640 од 21-11-1940 год.).

ВИСОКЕ И ВИШЕ ШКОЛЕ ЕКОЖМСКО-КОМЕРЦИЈАЛНА ВИСОКА ШКОЛА ПОСТАВЉЕН ЗА ХОНОРАРНОГ ПРОФЕСОРА Господин Министар просвете, под I бр. 4442 од 20 фебруара 1940 год. одлучио је: да се Никић д-р. Федор, помоћник Министра просвете, постави за хонорарног професора на Економско-комерцијалној високој школи у Београду за предмет: основи државног права. Хонорар ће му се рачунати по 70 динара од одржаног часа предавања.