Prosvetni glasnik

Општи део

553

3) за теорију административног права и позитивног законодавства, Закон о универзитетима, Општу. уредбу универзитета са факултетским уредбама, Закон о државном рачуноводству и правилник за његово извршење: за члана испитивача Огриша д-ра Албина, редовног професора Универзитета у Љубљани, за члана заменика Кушеја д-ра Горазда, ванредног професора Универзитета у Љубљани. 6 јула 1940 године Министар просвете Д-р Корошец с. р.

42 На осџову § 14 Закона о чиновницима и чл. 2 и 27 Правила о полагању државног стручног испита чиновничких приправника у ресору Министарства просвете постављам: Испитну комисију за полагање државног стручног испита техничког особља Етнографског музеја у Београду, и то: за претседника Испитне комисије Дробњаковића д-ра Боривоја, директора Етнографског музеја, за деловођу Олћана Светозара, адјункта Музеја Кнеза Павла, за деловођу заменика Зоговић Олгу, архивског чиновника Етнографског музеја. I. -— за чланове испитиваче и њихове заменике на општем делу испита: 1) за државни језик: за члана испитивача Стевановића Павла, ванредног професора Универзитета у Београду, за члана заменика Миљковића Бранислава, професора Више педагошке школе у Београду; 2) за француски језик: за члана испитивача Дамјановића Мирка, професора III мушке реалне гимназије у Београду, за члана заменика Јовановића Богдана, професора I мушке реалне гимназије у Београду;

Београд

I 6р. 4488 10-УИ-1940 год. Испитна комисија за полагање државног стручног испита техничког особља Етнографског музеја У Београду постављење претседника и чланова.