Ratnik

204 ЗВАНИЧНИ ДЕО

6) Градски команданти у рејону градском (5. 1. и 5. 2. тач. в. Правила градске службе).

в) Начелник артилеријске управе за зграде у свом подручју. г) Управитељи или шефови војно-научних, техничких и економних завода, који стално остају у једном месту.

д) Шефови сталних војних болница.

е) Окружни команданти (ва барутне матацине и зграде, у којима су разни предмети дотичне окр. војске и храна њена смештена, кад ови не врше дужност гарнизонара), (ва сада у Београду, Крагујевцу и Нишу).

ПримЕДвА. Поред определења овог члана, остаје у сили определење чл. 20. Уредбе о дужностима, правима и т. д. издате 1. Јануара 1879. год. ФМ 8247.

а 27 Одговорности у другом реду.

У другом реду брину се и одговарају онима у чл. 1. сви команданти, командири, начелници стража, руковаоци и надзорници војних материјала и т. под., који би од оних (у ча.1.) примили какву зграду на употребу и руковање, било за смештај војника и војничке стоке, или за смештај разних мате_ријала, или најпосле за смештај и самих канцеларија, надлештва, команада и Т. под.

Чл 9. 0 примању зграде.

Првобитно примају зграду лица, која спомиње чл. 1. ових правила, па је заводе у инвентар (по чл. 29. под !. Правила о вођењу инвентара код војске), и у свему осталом поступа се, како је тамо прописато; но ако је зграда нова, која се тек први пут предаје, било ком од поменутих лица (чл. 1), онда је оно прима од комисије (према 5.950. и 51. закона 0 подизању јавни грађевина) и даље поступа, како је већ казато.

Чл. 4, Кад које од лица у чл. 2. споменутих, има да прими ка-

кву зграду на службену употребу, тада је одмах дужан предавач, да састави три равногласећа и верна извода из свога ин-