Ratnik

598 ЗВАНИЧНИ ДЕО

У. Код болничара.

У свакој болничарској чети треба рачунати: 5 сабаља, 115 ножева и 120 револвера.

Сабљама се наоружавају четовође и водници, вожевима : двајестници, четни комесари, десетници и редови војници и трубачи. Револвере добија цела чета.

У1. Код профијантскот вода.

У сваком профијантском воду треба рачунати: 1 сабљу, 49 ножева. Сабљама се наоружавају водници, ножевима: двајестници, десетници и редови војници.

УШ,. Код занатлијског вода,

У сваком занатлијском воду треба рачунати: 1 сабљу 1 револвер и 29 пушака остратуша.,

Сабљом и револвером наоружавају се водници, а пушкама десетници и редови војници.

Оваково наоружање важи и за раднички вод,

УПТ. Код коморџија.

Код коморџија како 1. тако и П. класе све старешине као: четовође, водници, двајестници и десетницди наоружаваће се сабљама и револверима, а сви редови војници и трубачи са, ножевима.

Нека дакле команданти овај пропис о наоружању народне војске узму на знање и нека према њему своје прегледе и Пар чуне о снабдењу удесе.

Но команданти нећеју сад одма оне пушке које им буду од 1. класе претекле (пошто код ње оставе 686), раздавати осталим частима, него ће они сходно распису од 18. Маја ФА 2020 исте у свој магацин сместити и о броју и каквоћи према истом распису министра војног известити; нашта ће потом сљедовати даље наређење министра војног.

У општим прегледима, које ће сад команданти према овом пропису поднети, нека команданти отворе рубрике за оне предмете за које тамо нема, а које треба показати да недостаје.

У опште, на острагуше пушке и револвере а и на спредњаче треба рачунати по 60 метака. Од овог броја треба из-