Ritam

smo tridesetu i ne možemo više da držmo korak. "U č etvorogodišnjoj karijeri izdali su dva LP-ja i pet singlova i pokazali da je i u Britaniji mogude svirati tako glasno i srdano kao što su to godinama činili Husker Du sa druge strane okeana.

RASPAD <ll) RAPEMAN, grupa koja je za manje od godinu dana svog postojanja uspela da poseti Jugoslavaju neće imati prilike da to ponovi. Razlaz je nedavno objavljen, a dalji planovi STEVE ALBiNIJA, vođe bivšeg sastava, nisu još poznati. No njegov pesmotvorač ki talenat, dokazan odranije sa BIG BLACK i potvrden sa FIAPEMAN i na njihovom jedinom albumu “Two Nuns And The Pack Mule" /januar 1989./ i na sjajnom koncertu u Ljubljani novembra 'BB., uverava nas da je red o privremenom rastanku sa Albinijem. O njihovom jedinom albumu mofete čitati u “Predlogu za licencu". Novi singl MADONNE “Like A Prayer" /naslovna pesma sa novog albuma koji de biti objavljen u Amend 15. marta/, poslužio je i kao muzidki pređložak za najnoviju TV rekismu Pepsi-Cole, Da ii ved čujemo zvuk ukljudenog teleyizora? « KATE BUSH snima novi materijal za plodu koja se od ekuje na proiede sa Jankom Rupkinom i ostatkom ženskog vokalnog Tria Bulgaika. Misterija Bushgarskih glasova? 9 BAND OF SUSANS, njujorški skoro sasvim ženski sastav odgovoran za jedan od uspèlijih debi albuma protekte godine /“Hope Against Hope”/ima spreman novi LP materijal koji de pod imenom "Love Agenda" biti objavljen sredinom meseca u S.A.D. © - NE I7.DAJ SE LAŽNO Sudenje olpodeto nedavno u Njujorku verrovatno de imat' posledica na dalje

postojanje laaiih starih grupa, odnosno onih koje su oduvale stara imena iz pedesetih i šezdesetih ali ne i originalne d lanove /setimo se The Platters koji su gostovali kod nas pre neku godinu/. Sudska rasprava de se zapravo voditi oko zabrane ili dopuštenja menadzeru grupe Shangri-Ras da koristi ovo ime u oglašavanju koncerata, bududi da niko od prvobitnih dlanova ovog sastava nije vide presekla i druge slud ajeve prodaje starih imena sa novim Ijudima.

SMRT MUZIČARA SPOKANE. Wash., (AP) Billy Tripton, jazz muzidar, proâveo je svoj žvot kao muškarac i bio oženjen izvesno vreme, usvojivši tri sina. Tajna je otkrivena posle njegove smrti, Billy je bilažena. Jedan od usvojenih sinova, Jon Clark, izjavio je da nije znao za istinu sve do 25. janura, d etiri dana posle smrti Billy Triptcn (Billy je umrla u svojoj 74. godini), Donald Ball, upravnik Doma za sahrane (BallDodd Funeral Home), гекао je u utorak (Sl.januara) da je lid no obavestio gospodina Clarka, kako se istina ne bi saznaia d itanjem posmrtnih dokumenata. “Samo sam pokušao da mu to pažljivo saopštim", rekao je Ball, “Nisam želeo da za to sazna najavnom mestu. Bio je to vrlo neprijatan trenutak.“ “Ja sam jednostavno izgubljen” izjavio je Clark.

14