Ritam

Р isma

ŽIVIJA DRUG „RITAM”! Zdravo! Sve je bilo O.K. dok Miško Bilbija nije dobio pravo na rap stranu. Samim tim, crnci su dobili, pored Nelson Mendele, još jednog velikog borca za svoja prava, Uskoro će u crnačkim delovirna Bronxa i Brooklina da štampaju i prave majice sa njegovim likom. A mi bi mu preporučili da provede barem 5-6 meseci sa svojom cmom (toplom) braćom, i da vidi kako bi ga tamo „ljubazno” dočekali. Čoveče, zar ti ne shvataš da bi te, te crncuge poje(ba)le za 5 dolara. Dobro, razumemo da voliš da slušaš rap ali zar ne vidiš (ili možda nećeš da vidiš) da su NWA i paranoični i terorizmom opsednuti Public Enemy, totalni rasisti, što se uostalom vidi iz tekstova njihovih pesama. I još bi hteli da te pitamo, ko daje prava onom tvom jebenom „bratu” (Proffesor Griffu) da onako sere po Jevrejima? Pa svi znamo da su Jevreji uradili pet puta vise dobrih stvari za ovaj svet, nego one cme lenčuge! Takode nas nerviraju Nebojša Mićković i Duško (Schlicht) Piljak. Taj „ima-li-ko-kraću-kosu” Nebojša se toliko nasrao o onom (s)hit albumu inače solidnih The Clash („Sandinista!”), da bi Strummer ako ponovo osnuje The Clash trebao da ga uzme za propagandnog menadžera. Ovaj nazovi punkos inače ide na koncerte Bijelog Dugmeta i piše recenzije za albume Art of Noise (***), Fine Young Cannibals (****), Yello (****) i ostalih „punk” bendova. Duško (Schlicht) Piljak se toliko uvlačio Koji za vreme intervjua da sam pomislio da će da ga zaprosi. Sve vreme ga je hvalio, te Kojo ti si super, te ti si najbolji, pa ti se topiš dok sviraš... U to čepljenje spada i navodna mržnja prema Milanu Mladenoviću i EKV. Ko nam ne veruje neka pročita dvostruki interyju sa Kojom („Ritmovi” br. 4/5) i recenzije poslednje EKV i posleđnje Kojine ploče („Ritam br. 4). Kojo promeni stav prema EKV da bi ga i Duško promenioU! Konačno smo đočekali da i mi dobijemo svog superheroja Ramba Amadeusa, ali se već pojavio neki genije (čitaj : ograničena budala) koji serelpo njemu. Kako imaš obraza da kažeš da Rambo zavidi onim gay-nacistima Laibach i da se uvlači Koji? Koji se uvlači tvoj kolega Duško Piljak. Onu džukelu Aleksandra Dragaša neće tući Ramones fanovi, jer su oni na višem intelektualnom nivou od njega, a i neće da prljaju ruke. On je dva puta veći davež od Ramonesa, jer Ramones to nikada nisu bili. Oni su bili i ostali najveći rock’n’roll band na svetuü! - čitaoci P S Bilbija gde su ti raped na „Free Mandela” koncertu? Vajjda bi braća trebala da se pomažu?

LONG LIVE DORRO! Cao seratom zvani - Dorro! Baljezgaš li baljezgaš... Dabogda ti pankeri skakali po grobu i razjebali i tebe i o ne tvoje smrdljive, znojave, prljave... metalce. Milena - pankerka Da je „RITAM” punk list (kao što ti veliš) ja bih ga kupovao češće, a ti ga ne bi uopšte čitala! Let’s fight! Ja sam pripadnik post-punka ali češće dobivam neukune nadimke (npr. darker, mračnjak...). lako te Tomislav Grujić raspalio nije u radu da taj svoj bes iskališ na pripadnicima punka. Mi ne silujemo nikoga, ne tučemo se, ne obijamo prodavnice... Ne dokazujemo svoju vrijednost fizički nego intelektualno, pišemo pjesme. čitamo filozofiju apsurda... Black Sunrise 17 Ova seljanka (tj. novokomponovana neoseljančura) koja vam je pisala sigumo ne zna ni datum svog rodenja, a kamoli ko je Fidel Kastro, Ronald Regan, ko su Sandinist! i da ne nabrajam vise, a panker ipak mora bar to da zna da bi napisao pesmu. Rattus Norvégiens Ona je neka bebica koja nikoga ne dira, ali je zato mama i tata nisu naučili da se lepo ponaša i ne psuje. Cool MC D.J. Vietnam

4

SLEDEĆI BROJ RITMA OČEKUJTE NA KIOSCIMA 12. JULA U LETNJEM DVOBROJU MNOGA PRIJATNA IZNENAĐENJA KONAČNO ĆE SVI MA ВГГI JASNO ZAŠTO JE RITAM MAGAZIN 90-tih!

Pišite nam na adrêsn: Kedakcija „КГГЛМ” Kniéaninova 9 11 000 HKOGRAI)