Sion

704

Јавна кореслоденција.

Г. М. РадовановиЛу, Кушиљево. Допис ваш, који доноси примедбе на пројект комисије о побољшању материјалног стања нашега свештенства, неможемо штампати пре док од вас недобијемо одгокор. колику систематичку пдату замишљате одредити свештенидима, кад се већ одсечно исказујете да сте за систематичку плату а никако не за тарифу. Јер ако замишљате од «>00— IООо тадира годишње плате, онда сте за цедо, као што ведпте, у већини. А ако буде 100—200, како ли онда стојите?

ЗРИ! Умољавају се г.г. иротојереји и иамесници, да у споразумљењу са свештенством јаве, да ли је боље да „Сион" од идуће године излази у свескама (4 табака месечно), или да остане по дојакошњем. За писма, која ће одговор на ово донети, платиће уредништво „Сиона."

Предбројмицима „Сиоиа" Већ смо у последњем месецу ове године, а са многих крајева још не добисмо отплату за наш лист, па и ако имадосмо честих уверења од многих лица да су паре већ ту и да ће се до који дан оправити. Нарочито нас удивљава ћутање Г. проте рудничког , чачанског , алексиначког, зајечарског и још неких других, који нам од својих толиких подведомствених цркава још не шаљу огплату а знамо да су од вајкада добили наредбу конзисгорије, да тај новац прикупе и нама пошаљу. Желили би смо да нам кажу: шта је томе узрок, те да бар знамо како ћемо на измаку године поднети рачуне својим друговима по делу радње „Сионске", као и то можемо ли се унапред уздати на бољи одзив са стране њихове, или ћемо тражити другог пута и начина за опстанак нашег листа. Уредник. У ДРЖАВНОЈ ШТАМПАРИЈИ.