Sion

ЛИСТ ЗА СВЕШТЕНИКЕ, РОДИТЕЉЕ И ВАСПИТАТЕЉЕ.

У Београду 24 Марта 1875.

Број 11

Иалази четири пута у месецу. Претилата се таље уредништву. Уредништво је у богословији.

За све српске крајеве стаје на год. 60 гр. или 6 Фор. на по год, 30 гр. или 3 Фор. на три мес. 15 гр. или 1 Фор. и 50 нов.

Год. II.

Хара^тер Источно-Правос^давне, *Латинс^е и Протестанске цр^ве, ,Иокоравајте се мојкм налознма" (Рим). „Будите слободни, а створите за се веру ,,каква вам је угодна" (Протестанти). .Возљубим друг друга, да јединомислијем исповјеми Ода и Спна и св. Духа" (Источно-православни)

Еад латини (а покадшто и нротестанти) хоћеју да хваде и преузносс своју дркву на штету дркве источне , они се обично хватају за поједине болешљиве чланове цркве источнс, или за овај — онај — у практици цркве десивши се неуредан догађај, па по тима појавима и изузетцима, нападају на језгро и суштину саме цркве источне, доказујући неправилност њену у самоме тобож основу, па чак и као неко одстунлење њено од правог учења Христовог и о^д, оне ирве цркве, којој темељ положи божанствени њеп основач Исус Христос, а утврдише и распространише његови први последоватељи — Апостоли. По себи се разуме да и сами ови нападачи добро знају и поњају, како то није начии, којим се људи добре воље и добрих на-