Školski list

Врои 3. ПШТЕЛћ Год. I. СГБСКЕ МААДЕЖИ. Лист оваи излази као додатак к Школскоме Листу сваког месеца едаред; Стои 1 Ф. 20. н. на целу год. а на по год. 60 новчића.

I. ИГРЕ И ЗАБАВЕ ЗА РАЗВ1ШНЂ ТЕЛЕСНИ И ДУШЕВНИ СНАГА.

Воденица. (Гимнастичка игра за по двое деце.) Узму се парови еднаки величином и снагом, и окренувши се едан другом савиго прсте на обе шаке као куке и ухвате се, и онда укрстивши стопе вдан с другим и иаслонивши пете на пете па заваливши се натраг колко год могу, окрећу се заедно што брже могу. Игра се наВболћ на песку.

Трговци (Погађачка игра.) Сви играчи седну у коло, на коег коцка падне започпе игру говорећи : н сам трговац из Арада (или из Аде ил другога места на А), Зовем се Андрић ил друго име на А) и продаем аване (или другу робу кое се име починЂ са А). Онда други дон^га казуе исто тако, само друго место, друго име, и другу робу, али опет на А, и тако редом. Нико несме казати оно што е всћ речено, другчие дае залогу. Кад су сви прешли А, онда иду на Б и тако редом. Може се оставити првом на волго, кое хоће пнсмо да узме. Ако в велико друштво , могу све по 3 до 5 на едно, па ондз други 3 до 5 на друго писмо казивати. Како се одкуплгогозалози? Нека целом друштву или свакож пособце другу приповеди едну приповетку, ил басну, или каже едно 3