Školski list

96

)

1>0Р1)Е БРАНКОВИћ протојереи Сомбореки, окружни школ. надзорнпк н србског учителБИшта управителв, тужнии срцем евима своим сродницима и приахелБима прежалостну вест нвлл, да е нбгова премила супруга : ЈЕЛЕНА БРАНКОВИћ РО^. ПЛ. ТЕШИћ. 22 Марта 1866. у 7 сати из готра после дужег болована у 29тои години живота свога преминула. Тело е покоинице у Среду 23. Марта у 4 сата после подне у св. ^УРђевскои цркви опоано а затим на великом успенском гроблго матери землБИ предано. Вечна памет.

Нвна коресподенциа. Гд. К. П учителго у Београду. Примили смо едну Фор. а у писму стои да шалбте два Форинта. Молимо да изволите предпла^у попунити. Чудо нам е да по речма вашима учитељи престолнице србске држе да е за нби доста школ. лист у Читалишту читати !! Томе се гласу доиста нисмо надали ни из наиуђега села, а камо ли из Београда. Г. Г. Ј о в а н у М и л о в а н о в и ћ у и С а в и П а в л овићу савршеним богословима у Срб^и и Гд. Јовану ћурчићу учителго. Молимо да нвите где се находпте и куд да вам се пошлго Листови га прву четврт овогодишнго у накнаду за ланБску предплагу, Нашим многогоуваженим предплатнидима у Д а лмацј и и у Бокп КоторскоЗ. У накнаду за ланБску предплату шилнн е лист школски овим предплатницима : Србскои Клирикалнои школи п одбору срб. девончке школе у Задру. Пречастнои Г. Г: АтанасЈго Чурлићу и Герасиму Петрановићу архимандритима ; Лукјану Милковићу свештенику у Врлици Спиридону Маргетићу Протопресвитету у Имоцкоме ; Лазару Ерцеговићу пароху у Котару, и Јовану Аврамовићу ГТароху у Рисну. Из Далмаше предплатили су досада ове године: Н$гово високопреосвештенство Господин СтеФан Кнежевић Епископ за два ексемплара 8 Ф. Високопречастни Г. Герасим Нетрановић 2 Ф. Нречастни Гд. Вуиновић пресвитер и члан Консистор 2 Ф. г. Петар Иетрановић учителБ у Кистанго 2 Ф. Г. 5уро> Анд. Јовић у Шибенику 2 Форинта.

Са овии броем завршуе се предплата на ПЈкол. Лист свим оним ланБским предброиницнма кои су бившем Уредништву за прошлу годнпу два Форпнта платили.

Издае и уређуе Никола ђ. Вукићевић.

Брзотиском Андрие Вагнера и друга.