Školski list

Брон 5. 1РИЛТЕЛБ Год. 1СРБСКЕ МЛАДЕЖН. Лист оваи нзлази као додатак к Школскоме Листј 7 сваког месеца едаред; Стои 1 Ф. 20. н. на целу год. а на по год. 60 новчића.

I. ИГРЕ И ЗАБАБЕ ЗА РАЗВИШГВ ТЕЛЕСНИ II ДУШЕВНИ СНАГА. Чучавац. (Гимнастичка пгра за друштво). бдан од друштва на коег коцка падне, станз у среду , а сви остали чучну око н&га, и гледе особато они иза леђа, да се брзо дигну и да га шаком по рамену ударе па опет брзо да чучну; а оваК пази, ако може коега шакон дирнути пре него што е онаВ чучнуо. Док ово не учини, мора у среди стоати, да га чучавци по рамену ударшо, а коега оваН дирне пре него што е чучнуо, онда она0 иде у среду.

Одбилн1з од зида. СГимнастичка игра за самце.) Стани бар едан риФ далб од зида, нога уз ногу, и наслони се с оба длана на зид, крста и колена и врат укрути као оно прошца, иа отисни длановима од зида, да се исправиш. Измакни онда стопе са шаке ил по дал4 од зида, и спусти се на зид, па опет отисни, и тако покушаН, колко год дал^ од зида стопе измаћи можеш. ПокушаИ после исто ово чинити едном руком, друга на кук ставл^на; наИпре десном, после левом, све из дчл^га. 5