Školski list

Брои 9. ПРШГГЕЛћ Год. I. СРБСКЕ ДДАДЕ1И. Лист оваи излази као дода*ак к Школскоме Листу сваког месеца едаред; Стои 1 Ф. 20. н. на целу год. а на по год. 60 новчића.

I. ИГРЕ И ЗАБАВЕ ЗА РАЗВИЛН-б ТЕЛЕСНИ И ДУ1ИЕВНИ СНЛГА. Дизанћ проштца. (Гимнастичка игра за парове.) Пар и пар стане едаи прена другом, и едаи легне на зеилго на леђа, пак се укрути што већма може особито у коленима куковима и крстима. Други га хвата оберучке преко среде бутова одоздо обухватагоћи и диже га у вис док не изправи. После чини то онаВ са овим. После се дижу ватагоћи се оберучке испод колена, после ватагоћи само десном руком преко бутова, и испод колена, наипосле само левом руком.

Друго дизанћ проштца. (Гимнастичка игра за парове.) (здан легне према дувару коем тако, да се ногама одапре о дувар и укрути се сав, а други га ухвати обема шакама за врат и диже док исправи.

Слепа мува и уво. (Ногађачке игре.) Сви седиу у коло. На коег е ред да буде слепа мува, томе се вежу очи, и онда едан по едан од друштва насмев се, а мува мора