Školski list

Брои 10. тШЉ Год. I, СРБСКЕ МААДЕШИ. Лист оваи излази као додатак к Шкодскоме Листу сваког месеца едаред; Стои 1 Ф. 20. н. на целу год. а на по год. 60 новчића.

I. ИГРЕ И ЗАБАВЕ ЗА РАЗВ1ШНЂ ТЕЛЕСНИ И ДУШЕВНИ СНАГА. Теранћ лопте у четворо. СГиинастичка игра за друштво.) Теран^ лопте у четворо иде као и у трое, еаио овде су двоица што туку, едан надае, други трли, Погодба е као и у трое, разлика е, да болви терач удара триред и зове се вардтор, али ово се менд, ер ако се неиоже сам одунд с места довести, онда е онаВ други варатор, ако е дошо с места, и има ираво ударати триред. Кад онога на трчанго лоптом погоде, или кад трла лопту ударену на летенго ухвати, онда ови долазе да тераго, а они трле. Дегде се погоде да се тек после два ил триред ухваћене лопте изгуби игра, и ово е бол4, ер онда се лепше лопта тера, т. е. удара се увек у вис. Исто овако иде и теранЈ лопте, ако е више парова, а може их бити по пет и шест. Више од шест парова невалн, онда е бол^ у две игре да се поделе.

Представллн^ слабости, (Игра за залог.) Сваки од друштва узме да представлл по неку слабоет, н. п. едан представла срдитога, други веселога, едан плачнога, други сажалевагоћега, едан гордога, други подмукдога, едан суехнога, други пм-