Školski list

„ШКОЛСКИ ЛИСТ" иалааи пваког 1. и 15. у месецу. Претшгата је за целу годину 3 ф ., за 4 меоеца 1 ф . а за Србију 8 динара годишм>е. Учитељи, који имају ма?бу плату од 300 ф ., богослови и приправници добијају лист у тгола цене. Дописи и претплата шал.у се : Уредништву ,,Школскт листа" у Сомбор.

СТЕВАН БРЛЕОВАЧКИ 1 I нодпредседпиксрпскогнародно-ц]жвеногсабора и саборског одбора, | председник „Матице српске" и српске црквене оиштине новосадске кр. саветник и т. д. преминуо 8. јан. 1880. у 76. години живота. Огеван Брамовачки био је један од ирвиж, нај\важнијих и најревноснијих раденика на црквено-\ \аросветном иољу нашем. Сву своју снагу иосветио је\ овоме раду. У организационпм, аутономним иословима уучествовао је у ирвом реду—а аутономној уирави наI шој био је уираво ду ша. Вредан и истрајан као ни\ Ћједан, оставља за собом иразнину, која се неда исиу1 нити. Као домољуб иознат у целој отачбини пашој, а\ \ка,о родољуб оаште љубљен и иоштован од целога наурода сриског, заслужује да га уздтнемо као иример и 1 да на гробу му рекнемо : БЕЧНА ТИ УСПОМЕНА 7 СРПСКОМ НАР0Д7 !

4 ш д т ш ц ж Н А РОДНо- ЦРКВЕ;Н□ Г ШКОЛСКОГ СДВЕТА, ДРЖА.НА 116» III Г 9 V К АРЛОВЦИМ.А,

рпски народно-црквени школски савет имао Је седницу 16. јануара о. г. под нредседништвом преузвишеног г. администратора Анђелића ау присуству гл. шк. реФерента др. Натоптевића и чланова др. Н. Ма-