Školski list

у једној белешци доноси, опаоЈе број српских становника од г. 1870.—1879. за 576 душа. гкШета жалосиа перепектива за будућност! к (Аустро-угарско географако друштво ) илгеновало је за свог дописног члана гђу Серену. То је прва женска, која је тако у нашој држави отликована. П,а Серена бави се сал; у Цариграду, а изашла је на глас својим путевима по Персији и Кавказу.

ПРОШШЕ У ШШСТВУ, Секретар I. кл. кнеж. српоког миниотарства просвете Мидан Ђ. Милићевић напменоваи је ва главиог надзорника школа. Учитељ у Вршду Драгомир Путник изабран је са учитеља женске школе у Батољи.

УШЖ&ША УЧИТЕЛзСКА ШЕСТА. — Тражи се учитељ у Немету. Плата је 300' ф ., 24 кибли жита, 0 кибли кукуруза, 2 ланца земље, огрев и 50 н. од погреба. Рок до 21. маја. Модбенице се шаљу цредседништву црквено-школске онштине у Немету (р. Оуегкуатоз.) — Тражи се учитељ у српској Пожежени. Исти мора још да зна румуњски и мауарски. Плата је 300 ф ., 12 к. мет. дрва и слободан стан. Рок до 15. ЈЈ-на п. р. Молбенице управљене на министарство просвете шаљу се унравном одбору крашовске жупаније у Лугош. — У Мостару су дали оставку на своја места на тамошљој срнској школи учител. Јово Шестановић и учитељице Рахила Поповићева и Милка Станојевикева, Ко жели да заузме њихова места, нека се по жељи српскоправославне општине Мостареке јави г. Н. Ђ. Вукићевићу, управитељу учитељске школе у Сомбору.

ЈАВНА КОРЕСПОНДЕНЦИЈЛ. Читаоници смедеревског јединства. Нримили смо 1 фор. као ирет илату за другу четврт. Претилатнике из Србије молимо, да нам новце шаљу у иреиорученом иисму; овако смо за вашу 1 фор. морали оиет да илатимо 36 н. иоштарине. — Г. Јов. Насти&у у Сентомашу. Лист г. Голубског шаље се г. Живану Филииовику, учитељу у Дубовцу у ковинском срезу. И од наше стране нека му је тоила хвала! — ,,Г. С. Н. ДавидовиК Бугојно и . Претилата ваша траје до краја године. — Г. М. ОрловиК Власеница. Треба још 50 н., иа сте иретила&ени до краја године. — Г. С. Ј. у Ч. Хвала на готовости, којом нам исиунисте жељу. Благодарно иримамо Ваше обеИање. Штатут онај сувише је дуг, да би га могли у листу донети. — Молимо госиоду, који иримају лист а нису још иослали иретилату, да нам се што ире одуже.

Пздаје н уређује: НПКОЛЛ ђ. ВУКЕШЕВИћ.

Штампа Ф Битерман.