Školski list

— Тражи ое учитељ у Хршакову, тамишв. ме1 ; и. Плата је 131 фр. 50 п., 25 кибли жита и толико кукурува, 8 хв. дрва, 4 ланца сенокоеа, пиоарине 5 ф ., за ноолугу 12 ф. и слободан стаи. Компетенти ваља да анају и нешто романскп. Гок до 24. авћ Молбенице се шал.у српској цркв. опп.тпни у Хршакову, посл. пошта Кекав. — Г. Мита П. Поповић, трговац у романском оелу Куштиљу, посл. пошта Јаам, тражи учитсљицу за овоју децу. Иста ваља децу да обучапа орпски и немачки. Плата је поред стана и хране у породпци 20 Фор. меоечно. Које свршене приправнице желе да добију ово место, нека ое јаве Н. Ђ. Вукићевићу, упрнвитељу препарандије у Сомбору. —Поново се тражи учитељ у Срб. Пардању, Плата је 136 ф , 40 кибли жита, 20 кукуруза, 12 ф као ггеровођа, два и по ланца земље, 80 н. од погреба, слободан стан и огрев. Молбенице се шаљу до 5. септ. мес. шк. одбору.

ЈША КОРЕСПОНДШЦШ. Сл. општинском поглаварству у Бреотач. Пооласмо Вам захтевану намиру, али нам је тамошља пошта вратила нисмо натраг. Намира Вам стоји овде на раоположењу. — Г. Д. Чобпћу. Искали омо разјашнење од нашег додисника. — Г. А. Пајевићу у II Саду. За „Невен" шаљемо лист уреднику у Беч. Је-ли тако добро?

ИРвГ" Овим бројем истиче претплата свима, који су се претплатили са 2 ф., те их молимо, да ју што пре понове, како им неби обуставили лист. За нове претплатнике стаје лист до краја године 1. ф. а. вр. Уједно молимо све оне, који су лист наручили, али нису послали новце, да то што пре учине, јер &емо им иначе имена у листу штампати. МР" Ко се претплати са 2 ф - за друту и тре&у тре^ину, добија бадава бројеве од прве тре&ине, колико их има.

Издаје и уређује: НИКОЛЛ ђ. ВУКЕП1ЕВКН1,

Штамиа Ф. Битерман.