Školski list

— 96

Књиге за поуку младежи II. Робинсон Крусе или чудновати дога ђаји из његова живота По првом и правом Дефојеовом „Робинсоиу" на ново прерадио Г. Менш. С немачког пр^вео Сава Петровић. Са две слике. Издање српске књижаре М. Поповића у Новоме Саду 1883. 8° с. 128. Цена 50 нов. Стари и нови мајстори. Роман из занатлијског живота од Јаше Игњатовиће. (Ово је дело наградила „Матица Српска" са 300 ф .). Цена 1 Фор. или 2 динара 20 иара. Књига је штампана на лепој, јакој, глаткој хартији. Има 279 страна 8°. Ко норучи за раснродају на више примерака добија уобичајени књижарски рабат. Наручбине ваља слати : Накладној штампарији А. Пајевића у Новоме Саду.

НРОМЕНЕ У ШШСТВУ. Постављени су деФинитивно Васа Кулузић за учитеља и Јелена Живковића за учитељицу комуналне школе у Ковину. Постављени су Митар Вујковић за предавача математике у зајечарској и Стеван Јевтић за ^читеља треће класе немачког језика у јагодинској нижој гимназији. У банском окружју номакнути су учитељи Алекса Грујић из 2. у I., Никола Мараковић из 3. у 2. и Милош Божић из 4. у 3. платни разре ј.

УШЖ&ША УЧИТШКА КЗША. — Тражи се учитељ у Црвеној Цркви. Плата 300 Фор , стан и 4 хвата дрва. Молбенице (маџарски) до 28. апр. по нов. кал. управном одбору тамишке жупаније. — Тражи се учитељ у Долову. Нлата 400 ф. и стан. Молбенице до 15. апр. по нов. кал. кр. жуи. школском надзорништву у Вел. Бечкерек. — Тражи се учитељ иравославне вере у Кусоњу, кр. поджупаније накрачке, пошта Пакрац. Плата 350 ф , стан и огрев. Молбенице до 15. апр. по нов. месном школском одбору у Кусоњу. — Траже се учитељи православне вере у Беденику, општине северинске, у Ператовици Великој, општине грубишнопољске, у Зринекој, онштине велико-грђевачке и у Дишнику, општине гарешничке, све у кр. ноджунанији беловарској. Плата 350 ф ., стан и огрев. Молбенице до 20. апр. по нов. надлежном гаколском одбору.

ЈАВНА КОРЕСПОДЕНЦШ. Г. Марку Врсаловићу упр. уч. у Повљих (Брач). Ј1ист вам шаљемо у но цене. Течајеве од 1881. и 1882. можете добити скуиа за 3 ф. а предходних течајева нема више на продају. — Д. Г Пријатељски Вам саветујемо да се неко време уздржите од писања и да се међутим боље спремите за посао. То не треба да Вам квари вољу. Доцније ћете бити у толико задовољнији. Издаје и уређује : НИКОЛА Т>. ВУКИЋЕВИЂ.

Штампа Ф. Витерман.