Školski list

ЈПГист" излави једанпут у месецу. Предилата је за целу годину 1 ф . 50 новчића, а за Орбију 4 динара. Учитељи оа малом матом, к!о и богослови и ирииравници, добијају лист у нола цене. Дописи и предплата шаљу се: Уредништву ,,1ЈТколсксг Жиста" у Сомбор.

Бр. 5.

7 Сомбору, 10. Маја. 1887. Год. XIX.

ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП ПАКРАЧКИ, Њ. Ц. КР. ВЕЛИЧАСТВА ПРАВИ ТАЈПИ САВЕТНИК, ВЕЛЕКРСТНИК ОРДЕПА ФРАНЦ ЈОСИФА I. И Г. Д. У КЊИЖЕВСТВУ НАЗВАНИ С! И? ЗВ И ЛЗГТИН МИТРОПОСНИ ПЕСНИК, ПРОСЛАВЉЕНИ СЛОВОСЛОВ И НЕУМОРНИ КЊИЖЕВНИК СРБСКИ. РОЂЕН 1. ДЕК. 1810. т 3- АПР. 1337.

ладике Никанора Грујића нема више међу живима! Црни глас стиже нам, да је 8. Аирила ове године на Светлу Среду ноћу у I 1 / а паса велики овај муж после дугог боловања дух свој Отцу Небесном нредао. У Сиону Србском огласило је одмах сљедећега дана велико звоно кончину митроносца, а код нас у Сомбору на млади Ускрс огласигае звона у три члана у сва три православна храма Божија, да је велики светилник цркве православне, народни Владика Грујић, отишао Богу на истину. Никапор Грујић рођен је лицем па дап св. пророка Наума 1. Декембра 1810. у лепоме ЈГипову селу србском, у Мухачком пољу, близу развалина негдашњега мапастира Брањина, а на догледу гроба Штиљановићевог. Отац Нзегов Прокоипје био је један од он;:х иобожних старих свештеника барањских, који су се у Сомборској порми код Аврама Мразовића и Атанасија