Školski list

— 86 —

Свеска трећа. У Н. Саду штампарија Дра Св. Милетића 1891. Цена 70 пов. —- Зборнпк молитава за пратзославну ернску младеж прибрао и саставпо Јован Пстровић кр. катихета и проФесор на великој гимназији, реалци п учитељској школи у Загребу. Тпсак и наклада Л. Хартмана у Загребу. Овај ће зборник добро доћи оној србској младежи особито у Хрватској и Славонији која неуме читати^стару црквену ћирилицу, јерјештампан на црквено славеноком језику писменима и повим садаљим србским правописом. Књига ова обсиже "132 стране и украшена је светим иконама. Цена јој је 85 нв. и добити се може у наклади академијске књижаре Лавослава Хартмана у Загребу. Илица бр. 2. (Ки^Н 1 ВеИвсћ) и 2а§ге1>и.

ИСПРЛВАК. У бр. 1. Школскога Листа од 15. Јануара у животопнсу покојнога прОФесора Мите Петровића назначено је, да се многозаслужени покојник овај родио 14. Октобра 1848. Ово је погрешно. Ми смо из поуздана извора и на основу протокола крштених дознали, да је исти покојник рођен 24. Октобра, а крштен 26. Октобра 1848. године. Молимо читаоце наше, да ову погрешку благохотно исправити изволе.

УШЖБЕНА УЧШЛШ ШЕСТА. •— У Велики Радинци у Срему тражи се учитељ и црквени нојац правосл. вере. Плата но пропису. Рок до носледњег Фебруара по новом. У Луговети (Хаи§епГе1с1) у жуианији темишварској на комуналној срб • ској школи тражи се учитељ и црквени нојац. Плата је 400 ф. и стан. Молбепице се пмају на Мађарском језвку Унравном Одбору жупаније темишварске до последњег Фебруара по новом ноднети. Тражи се учитељица на србској вероисиоведној школи у Куманима, која ће настављати други разред а оспм тога и сву женску децу обучавати у ручном раду. Плата је 400 ф . 1 ланац земље, и стан са огревом. Рок 13. Фвбр. о. г-

§§8јГ* Ко овај лист неће да прима, нека нам први и други број врати под својом атресом, па му се неће више шиљати. ИзДАЈЕ и УРЕђУЈЕ : НИК0ЛА ђ. ВУКИЋЕВИЋ. Штампарија Ф. БИТЕРМАНА у Сомбору.